Υποταγή στη Γερμανία ή έξοδος από το ευρώ;


Όλοι βλέπουμε και όποιος δεν το βλέπει θα πρέπει να πάει επειγόντως σε «οφθαλμίατρο», ότι απέναντί μας έχουμε μια επιθετική Γερμανία η οποία δεν δέχεται καμία συζήτηση περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων που η ίδια θέτει. Το δίλημμα με το οποίο επιβάλει τους απεχθείς όρους της είναι:

«είτε αποδέχεσαι τους όρους μου είτε φεύγεις από το ευρώ». Ενθυμούμαστε όλοι ότι με το ίδιο δίλημμα απείλησε και τον κ. Παπανδρέου στις Κάνες όταν εκείνος προανήγγειλε δημοψήφισμα και τον ανάγκασε να το πάρει πίσω.

Όπως απέδειξε τόσο το παράδειγμα της Ελλάδας με τις μετέπειτα δήθεν υποσχέσεις επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονίων από Σαμαρά κ.λ.π., όσο και το «ΟΧΙ» της Κύπρου, το οποίο το πήρε πίσω κάνοντας τεράστια «κωλοτούμπα» μέσα σε μια εβδομάδα, εκείνο που υπάρχει πάνω στο ευρωπαϊκό τραπέζι είναι μόνο το δίλημμα που βάζει η Γερμανία και μόνο σ΄ αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε. Τελεία και παύλα. Τα υπόλοιπα που ακούμε και πάλι τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ περί επαναδιαπραγμάτευσης, είναι πολιτική κοροϊδία για αφελείς ψηφοφόρους.

Υποταγή λοιπόν στη Γερμανία ή έξοδος από το ευρώ;

Αν πάλι μας αρέσει να γλυκαίνουμε την υποταγή μας στον Γερμανικό επεκτατισμό με το τυράκι του ευρώ και να αυτοτρομάζουμε με την  δήθεν χρεοκοπία των ήδη χρεοκοπημένων χωρών μας, αυτό εξυπηρετεί μόνο εκείνους που διαχειρίζονται επικοινωνιακά τις παραμέτρους της κρίσης και κερδίζουν σε βάρος μας, κοντά στα υπερκέρδη της Γερμανίας.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Υποταγή στη Γερμανία ή έξοδος από το ευρώ;

  1. Ὁ/ἡ Asxetos γράφει:

    Αυτό το κολπάκι με τους κακούς Γερμανούς μήπως πρέπει να το ξαναδούμε? Αν δεν κάνω λάθος η απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο (που μπορεί να τινάξει το ευρωσύστημα στον αέρα) ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ από όλα τα κράτη μέλη.Μήπως κάποιοι καλλιεργούν μίση μεταξύ των λαών? Το περίεργο βέβαια είναι ότι αντι να κάνουν μαζικές διαγραφές χρεών κρατών και πολιτών προς τις τράπεζες, οι πολιτικοί της ευρωζώνης αποφάσισαν να διαγράψουν τα χρέη των τραπεζιτών προς τους καταθέτες. Εμένα όλοι αυτοί οι πολιτικοί που κατα τα άλλα διαπραγματεύονται σκληρά, μου μοιάζουν περισσότερο με εκπροσώπους των τραπεζιτών, παρά με εκπροσώπους των λαών τους

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.