Ετοιμάζονται στην Κύπρο για την ευρω-έξοδο


Γ.ΟΜΗΡΟΥ: “ΝΑ AΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ”

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου ουσιαστικά ζήτησε σήμερα να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την έξοδο της χώρας από την ζώνη του ευρώ, λέγοντας ότι“Είναι ανάγκη να σχεδιασθεί και να υλοποιηθεί ο απεγκλωβισμός της Κύπρου από τα δεσμά της τρόικας άμεσα”.

Μιλώντας στο 50ο Ετήσιο Συνέδριο της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων, ο κ. Ομήρου είπε ότι «μεταξύ αποδοχής της ταπεινωτικής και εξουθενωτικής μεταχείρισης που θα οδηγεί σε συνεχή υποδούλωση το λαό και τη χώρα μας και της εξέτασης μιας άλλης στάσης και θέσης της Κύπρου, δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας δισταγμός και καμιά αμφιταλάντευση».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαρτίου είναι εξοντωτική για την Κύπρο καθώς επιβάλλει την εξουθένωση των δύο «πνευμόνων» του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τις δύο μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες, ενώ είπε ότι σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα της Τρόικας, υπάρχει ο κίνδυνος η κυπριακή οικονομία να οδηγηθεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης, ανεργία, κλείσιμο επιχειρήσεων, φτώχεια και κοινωνική δυστυχία.

Συμπλήρωσε ότι αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί παρά να συνδεθεί με τη μελλοντική διαχείριση του φυσικού πλούτου και τη λύση του Κυπριακού.

Σημειώνεται πως η τρόικα βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης του Μνημονίου που θα επιτρέψει τη συνομολόγηση της δανειακής σύμβασης της Κύπρου στα πλαίσια του μηχανισμού διάσωσης των 10 δισ. ευρώ.

Χθες ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις τόνισε ότι τα μέλη της τρόικας (ΕΕ, EKT και ΔΝΤ) βρίσκονται στη Λευκωσία για την ολοκλήρωση των τεχνικών λεπτομερειών της συμφωνίας και αναμένεται να αναχωρήσουν στις αρχές Απριλίου. Στη συνέχεια, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα αποφασίσει για το χρηματικό ποσό της συμμετοχής του Ταμείου στη δανειακή συμφωνία με τη Λευκωσία και όπως είπε ο Ράις, εκτιμά ότι αυτό δεν θα γίνει πριν το τέλος Απριλίου.

Οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου που αναζητούν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, όπως και η πλειοψηφία των Κύπριων πολιτών θέλουν να τεθεί το ζήτημα πριν έρθει για ψήφιση στην Βουλή το Μνημόνιο το οποίο είναι αμφίβολο έτσι ή αλλιώς αν θα ψηφιστεί…

defencenet

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Ετοιμάζονται στην Κύπρο για την ευρω-έξοδο

  1. Ὁ/ἡ Ρούνα Γαλιέρη γράφει:

    Φαίνεται πως στη Κύπρο οι βουλευτές προτάσσουν το δημόσιο και εθνικό συμφέρον στο κομματικό συμφέρον και ψηφίζουν ανεξάρτητα από τις επιλογές της κυβέρνησης. Κάτι που για να ισχύσει και στην Ελλάδα, απαιτεί την φήφιση της απλής αναλογικής, για την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Τη θέση αυτή, όπως και για κυβέρνηση προσωπικοτήτων υποστήριζε το site Real democracy όλοι μαζί, με ένα αξιοσέβαστο αναγνωστικό κοινό, ημερησίως, περί τις 5000, που μυστηριωδώς, ανέστειλε τη λειτουργία του, εδώ και δέκα μέρες! Αν γνωρίζει κάποιος κάτι, π.χ. ποιοι κρύβονταν πίσω από το site αυτό και που προφανώς δεν πέτυχαν τους στόχους τους, (π.χ. αποπροσανατολισμός του κοινωνικού κινήματος της πλατείας) θα ήταν χρήσιμο να μας ενημερώσει σχετικά.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.