Αιφνιδιαστικό διάταγμα Πούτιν για αύξηση νεοσύλλεκτων στον ρωσικό στρατό


Με διάταγμα Πούτιν στρατολογούνται πάνω από 150.000 το επόμενο τρίμηνο Επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου και του υπ. Άμυνας στο πεδίο διεξαγωγής στρατιωτικών ασκήσεων στη Μαύρη Θάλασσα

Πρακτορείο Itar TASS 
Ιστοσελίδα του Κρεμλίνου 
Τhe Voice of Russia 
1 Απριλίου 2013 

Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Μετά από την έκδοση σχετικού διατάγματος του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει την στρατολόγηση 153.200 Ρώσων ηλικίας 18-27 χρόνων στις Ένοπλες Δυνάμεις στα πλαίσια της εαρινής στρατολόγησης, η οποία θα διεξαχθεί από την 1η Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Vasiliy Smirnov, υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας. 

«Ο αυξημένος αριθμός των κληρωτών θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την κατάλληλη επάνδρωση και τα επίπεδα πολεμικής ετοιμότητας στα σώματα και τις υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο στρατηγός Smirnov.

 Αιφνιδιαστικό διάταγμα Πούτιν για αύξηση νεοσύλλεκτων στον ρωσικό στρατό«Οι 49.700 από τους νεοσύλλεκτους οι οποίοι θα αποσταλούν σε μονάδες του Στρατού είναι εξειδικευμένοι και 46.800 από αυτούς έχουν εκπαιδευτεί σε ειδικές εγκαταστάσεις του Συλλόγου Εθελοντικής Βοήθειας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις (Voluntary Association for Assistance to the Army, Air Force and Navy / DOSAAF)»,διευκρίνισε ο στρατηγός.

Στόχος του Ρώσου Προέδρου και του υπουργού Άμυνας είναι να αυξηθεί ο αριθμός των νεοσύλλεκτων με παρατεταμένη σύμβαση σε 240.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2013, και σε425.000 μέχρι το 2017.

Το σχετικό διάταγμα υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin. Το έγγραφο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου και τίθεται σε ισχύ από την ημέρα της δημοσίευσής του.

Aιφνίδια άσκηση με πραγματικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα κατ” εντολή Πούτιν 

Περίπου 7.000 στρατιωτικοί, 250 τεθωρακισμένα οχήματα και περισσότερα από 30 πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχαν σε μεγάλης κλίμακας ασκήσεις του Νότιου Στρατιωτικού Τομέα, που πραγματοποιήθηκαν στην ρωσική περιφέρεια του Κρασνοντάρ.

 Αιφνιδιαστικό διάταγμα Πούτιν για αύξηση νεοσύλλεκτων στον ρωσικό στρατό

Ο αιφνίδιος έλεγχος της μαχητικής ετοιμότητας των στρατευμάτων στο νότο της χώρας άρχισε στις 28 Μαρτίου κατ” εντολή του Προέδρου της Ρωσίας . Την Παρασκευή, ο Πρόεδρος Putin, o οποίος είναι και Γενικός Αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, έφθασε στο πεδίο βολής Ραγιέφσκι, στην περιοχή του Κρασνοντάρ, συνοδευόμενος από τονυπουργό Άμυνας, προκειμένου να ελέγξουν προσωπικά την πρόοδο των ασκήσεων.

Οι ασκήσεις αυτές έλαβαν χώρα στην περιοχή όπου σε λιγότερο από ένα χρόνο θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η ασφάλεια των οποίων έχει κηρυχθεί από την ηγεσία της χώρας ως μια από τις προτεραιότητες τόσο για τα όργανα της δημόσιας τάξης, όσο και για τις ένοπλες δυνάμεις. Στα πλαίσια του ελέγχου αυτού, πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν ασκήσεις για την απόκρουση επιθέσεων από αέρος ή θαλάσσης. Περισσότερες από 20 πτήσεις έγιναν από τις δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Παρόμοια μέτρα επιτρέπουν να εντοπιστούν τυχόν ελλείψεις, ειδικά στο σύστημα διεύθυνσης, την στρατηγική και άμεση κινητικότητα των στρατευμάτων, καθώς και να αυξηθεί η ικανότητα επιχειρησιακών χειρισμών»επισημαίνει ο διευθυντής του περιοδικού για θέματα άμυνας, Viktor Murahovski. 

«Στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας διεξάγεται έλεγχος της μαχητικής ετοιμότητας ενός διακλαδικού σώματος στρατευμάτων. Έχουν επιστρατευτεί εκεί και τμήματα χερσαίων δυνάμεων και δυνάμεις αλεξιπτωτιστών και μονάδες του πολεμικού Στόλου. Για τον σκοπό αυτό και δημιουργήθηκαν νέοι στρατιωτικοί τομείς, επιχειρησιακές στρατηγικές διοικήσεις, ώστε να μπορούν να δράσουν με διακλαδικές στρατιωτικές δυνάμεις σε περίπτωση δύσκολης κατάστασης, μεταξύ άλλων και στο ενδεχόμενο μιας αιφνίδιας επίθεσης ενός πιθανού εχθρού».

 Αιφνιδιαστικό διάταγμα Πούτιν για αύξηση νεοσύλλεκτων στον ρωσικό στρατόΤα γυμνάσια αποτελούν την δεύτερη μεγάλης κλίμακας άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεωντης Ρωσικής Ομοσπονδίας φέτος. Τον Φεβρουάριογια πρώτη φορά στα τελευταία 20 χρόνιαέγινε στον στρατό αιφνίδιος έλεγχος ετοιμότητας, καθώς σήμανε συναγερμός στα στρατεύματα του Κεντρικού και Νότιου Στρατιωτικού Τομέα.

«Στις ασκήσεις που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, 31/03, συμμετείχαν περίπου 7.000 στρατιωτικοί. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα γυμνάσια με αυτόν τον αριθμό συμμετεχόντων δεν υπόκεινται σε υποχρέωση προειδοποίησης άλλων χωρών»,διευκρίνισε ο διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Συνθηκών, Ivan Konovalov.

«Από τη μία πλευρά, η Ρωσία πραγματοποιεί ασκήσεις σε μια περιοχή, όπου οι συνθήκες είναι πάντοτε δύσκολες, αφού η Μαύρη Θάλασσα είναι η τομή των συμφερόντων πολλών κρατών.Τα γυμνάσια δεν στρέφονται εναντίον οποιουδήποτε. Από την άλλη πλευρά, είναι μια κατάσταση ρουτίνας όταν οι ξένοι εταίροι εκφράζουν τις ανησυχίες τους, πότε για την μία και πότε για την άλλη άσκηση. Αλλά κοιτάξτε, όπου και να κάναμε τα γυμνάσια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπήρχε ανησυχία, διότι κάποιου τα συμφέροντα πάντοτε θίγονται. Αυτό όμως τί σημαίνει; Ότι δεν πρέπει να κάνουμε ασκήσεις;»

Κατά τη γνώμη των ειδικών, η διεξαγωγή παρόμοιων αιφνίδιων ασκήσεων θα αυξήσει σημαντικά το επίπεδο μαχητικής ετοιμότητας των μονάδων και σχηματισμών, ιδιαίτερα αν πραγματοποιούνται σε τακτική βάση.

Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.