Καρπαζοεισπράκτορας η Κύπρος! Νέα φραστική πρόκληση της Άγκυρας, παρομοιάζει με αυγουλάκι την Κύπρο


egg

Μετά την προτροπή του Μπαγίς για είσοδο της Κύπρου στην τουρκική λίρα και την πρόταση Νταβούτογλου για διχοτόμηση του νησιού ο ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Taner Yıldız σχετικά με το υδρογονάνθρακες (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) που θα εξορυχτούν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει ο Λ. Λιγουριώτης στην ανταπόκρισή του στο onalert ο κος Yildiz προχώρησε σε άκρως επιθετικές και απειλητικές δηλώσεις κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Yıldız στην αρχή της δήλωσής του επανέλαβε την γνωστή τουρκική θεση ότι θα πρέπει να δοθεί σε όλο το λαό της Κύπρου το πετρέλαιο που θα εξορυχθεί – ”ξεχνώντας” βέβαια ότι αυτό αποτελεί Κυπριακή πρόταση υπό την προϋπόθεση να λυθεί το Κυπριακό: “Εμείς δηλώνουμε πάντα ότι ένα θέμα που αφορά οποιαδήποτε κίνηση της ”Ρωμαίικης Διοίκησης της Νότιας Κύπρου” στην Ανατολική Μεσόγειο, που αντίκειται στο διεθνές δίκαιο, και η οποία στρέφεται στο φυσικό αέριο ή στο πετρέλαιο, θα καταστεί λογική μόνο στην περίπτωση που δοθεί σε όλη την Κύπρο, σε όλο τον λαό της Κύπρου. Κάθε άλλη λύση πέρα από αυτήν θα προκαλέσει την αντίρρησή μας”.

Ο Taner Yıldız έκλεισε με την εξής πρόκληση: “Θέλω να δώσω ένα παράδειγμα από μια ρωμαίικη παροιμία. Αν η πέτρα πέσει πάνω στο αβγό, αλίμονο στ’ αβγό. Αν το αβγό πέσει πάνω στην πέτρα, αλίμονο στ’ αβγό. Γι’ αυτό εμείς προσπαθούμε πάντα να βρισκόμαστε στο σωστό μέρος, προσπαθούμε πάντα να μένουμε στο σωστό μέρος”.

Κάποιοι να συγκρατήσουν το Νίκο Αναστασιάδη και τον Αντώνη Σαμαρά μη τυχόν και τον πιάσουν στα χέρια τους…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.