Ο ΓΑΠ ανέλαβε την Αλβανία! (βίντεο)


Με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Αλβανίας Έντι Ράμα ζητώντας του να τα «βρει» με τον Ιλίρ Μέτα (για το καλό του «σοσιαλισμού» φυσικά). Ο πρώην πρωθυπουργός Ιλίρ Μέτα είχε αποσχισθεί από το Σοσιαλιστικό Αλβανίας λαμβάνοντας και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις περίπου το 5% των ψηφοφόρων, ενώ την τελευταία τετραετία το κόμμα του LSI συμμετείχε στον δεξιό κυβερνητικό συνασπισμό του Σαλί Μπερίσα.

80 μέρες πριν τις εκλογές η αποχώρηση του Μέτα τελικά δεν ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα και όλα τα αλβανικά δίκτυα αναφέρονται και στην επιστολή του κ. Παπανδρέου προς του δύο σοσιαλιστές ηγέτες της Αλβανίας στην οποία μεταξύ άλλων λέει:

«Η ένωση θα φέρει τη νίκη και η νίκη ελπίδα και αλλαγή.  Επιθυμία μου αγαπητοί  Έντι και Ιλίρ, είναι να εκμεταλλευτείτε αυτή την ιστορική ευκαιρία…»

Και επειδή κάθε σωστός  σοσιαλιστής, λαμβάνει τις αποφάσεις του με μόνο κριτήριο το «συμφέρον του λαού», ο Ιλίρ Μέτα διέρρευσε στα αλβανικά μέσα ότι για τη συνεργασία με το ΣΚ είχε θέσει ως όρο την ψήφιση τριών νόμων που ζήτησε η Ε.Ε. για την περαιτέρω ενταξιακή πορεία της χώρας και όπως φαίνεται ο Ράμα του έκανε το χατίρι. Ενοχλημένος για την μη ψήφιση των τριών νόμων, εμφανίζονταν και ο δικός μας ο Ευάγγελος αλλά δεν έγινε ακόμα γνωστό ποια θα είναι η στάση του μετά τις τελευταίες ραγδαίας εξελίξεις…

borioipirotis

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.