Οι φορολογικοί παράδεισοι.. της Deutsche Bank που δεν κουρεύτηκε


To ενδιαφέρον των γερμανικών μέσων ενημέρωσης επικεντρώνεται καταρχήν στο ρόλο της Deutsche Bank

Μπορεί οι λίστες να περιλαμβάνουν τα ονόματα εκατοντάδων Γερμανών πολιτών, ωστόσο το ενδιαφέρον των γερμανικών μέσων ενημέρωσης επικεντρώνεται καταρχήν στο ρόλο της Deutsche Bank (DB).Γιατί όπως αποκαλύπτουν η Süddeutsche Zeitung (SZ) και το NDR που συμμετείχαν στην έρευνα-μαμούθ από γερμανικής πλευράς, η γερμανική τράπεζα φαίνεται πως είναι υπερδραστήρια στον τομέα της υπεράκτιας οικονομίας. Σύμφωνα με τις έρευνες των γερμανικών μέσων ενημέρωσης μόνον μέσω του υποκαταστήματός της στη Σιγκαπούρη, η DB ίδρυσε για λογαριασμό πελατών της περισσότερες από 300 εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους, ως επί το πλείστον, στις Παρθένους Νήσους. Η τράπεζα δεν θέλησε να αποκαλύψει σε ποιους ανήκουν οι εταιρίες αυτές και ποια ακριβώς είναι η επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αναφέρει η SZ.

Αυστηρή κριτική στα επιχειρηματικά αυτά μοντέλα άσκησε ο εκπρόσωπος του κόμματος των Πρασίνων για οικονομικά ζητήματα Γκέρχαρντ Σικ. Οι πιθανότητες να αξιοποιούνται τα κέντρα αυτά «για παράνομες δραστηριότητες», είναι «πολύ μεγάλες», είπε προς την SZ.

Εκπρόσωπος της τράπεζας πάντως απέρριψε τις κατηγορίες τονίζοντας ότι η DB δεν προσφέρει συμβουλές για θέματα φορολογίας ή ίδρυσης εταιριών σε φορολογικούς παραδείσους. «Η Ντόιτσε Μπανκ έχει λάβει μέτρα για να αποτρέψει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της τράπεζας για σκοπούς που σχετίζονται με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος», όπως ανέφερε. SZ / Spiegel.de / Κώστας Συμεωνίδης

exomatiakaivlepo

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.