«ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ»!!


Dimosievma VatanΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μέσα στο γενικό ξεπούλημα των «ασημικών» της Ελλάδας από την προδοτική κλίκα που κυβερνά την χώρα, ήρθε τώρα και ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, κ Δημήτριος Παπανικολάου, να δηλώσει στην τουρκική εφημερίδα, Vatan, (3/4), πως θα το ήθελε πολύ όλες οι επιχειρήσεις και τα εργοστάσια που κλίνουν στην Ελλάδα να… τα πάρουν οι Τούρκοι και όλα αυτά λίγες μέρες μετά την επέτειο της επαναστάτης του 1821.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ο κ Παπανικολάου   περιγράφοντας με μελανά χρώματα την όλο και πιο βαθειά οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα, τόνισε πως κάθε μέρα τουλάχιστον 1000 άτομα χάνουν την δουλειά τους ενώ αμέτρητες ελληνικές επιχειρήσεις αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο και να κλείσουν βουτηγμένες στα χρέη. Αλλά το πιο ενδιαφέρων στις αναφορές του κ Παπανικολάου ήταν ότι τώρα που κλείνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και η ανεργία χτυπά «κόκκινο», είναι η μεγάλη ευκαιρία να έρθουν οι Τούρκοι και να τα πάρουν όλα σε τιμή ευκαιρίας. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην πρόθεση ιδιωτικοποίησης της «Ελληνικής Εταιρίας Πετρελαίου» της «Hellenic Petroleum» καλώντας τους Τούρκους και ιδιαίτερα την τουρκική αντίστοιχη εταιρεία, την Türpas,  να μην χάσει την ευκαιρία να «βάλει χέρι» και να εξαγοράσει την ελληνική εταιρεία φυσικά σε τιμή ανάγκης.

Σύμμαχος του κ Παπανικολάου στην επιχείρηση «τουρκοποίησης» της ελληνικής οικονομίας, ήρθε και ο γνωστός μας βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, κύριος Αχμέτ Χατζηοσμάν και πρόεδρος της λεγόμενης Συμβουλευτικής Επιτροπής δυτικής Θράκης, που μάχεται για την δημιουργία ανεξάρτητου μουσουλμανικού κρατιδίου στην περιοχή. Ο κύριος αυτός λοιπόν, που χαίρει και της ελληνικής βουλευτικής ασυλίας, αφού ανέφερε στην ίδια τουρκική εφημερίδα πως στην δυτική Θράκη από τα 96 εργοστάσια που υπήρχαν πριν από την κρίση σήμερα έχουν  μείνει μόνο 5-6, τόνισε πως τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για την τουρκική οικονομική εξόρμηση που θα φέρει νέο «τουρκικό αέρα» στη  περιοχή.

«Οι Έλληνες περιμένουν τους Τούρκους επενδυτές»,  «Ευκαιρίες από την ελληνική κρίση για τους Τούρκους επενδυτές»,  «Η Ελλάδα πουλά ακόμα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις»,  «Χιλιάδες στρέμματα ελληνικής γης αποφάσισε να πουλήσει η Ελλάδα»,  είναι μερικοί από τους χαρακτηριστικούς τίτλους των τουρκικών εφημερίδων, (Zaman, Akşam, Radikal), που δείχνουν και το κλίμα που δημιουργείται στην άλλη πλευρά του Αιγίου για το γενικό ξεπούλημα της χώρας μας στην τουρκική βουλιμία. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Κολοκοτρώνη, που πρόσφατα είχαμε την επέτειο του θανάτου του, του Καραϊσκάκη και των άλλων ηρώων του 21 καθώς θα βλέπουν από εκεί που βρίσκονται το πώς η σημερινή κατοχική ελληνική κυβέρνηση ξεπουλά  όλα όσα για τα οποία είχαν  χύσει το αίμα τους και είχαν αγωνιστεί μέχρι θανάτου.

Είκοσι τρία χρόνια χρειάστηκε για να δικαιωθούν οι προφητείες του πρώην Τούρκου προέδρου, Τουργκούτ Οζάλ, όταν το 1990 είχε προφητέψει ότι η Τουρκία θα κατακτήσει  την Ελλάδα  χωρίς να ρίξει ούτε μια σφαίρα αλλά αυτή θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στις τουρκικές αγκάλες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.