Το μυστικό των Ελλήνων…
Αυτό που φέρνει τα πάνω-κάτω… 

Μερικοί θεωρούν ότι με εκ νέου εκλογές ή με απότομη έξοδο από το ευρώ θα λυθεί το χρόνιο πρόβλημα της Ελλάδας. Πόσοι είναι έτοιμοι άραγε να χάσουν την βολή τους, καθότι με τα προαναφερθέντα σενάρια η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην απόλυτη πτώχευση, αφού η δραχμή θα υποτιμηθεί, οι μισθοί θα πάνε στο μισό, τα εθνικά χρέη θα μείνουν σε ευρώ και η κάνουλα χρημάτων θα κλείσει. Μερικοί θα πουν, μα έχουμε ήδη πτωχεύσει. Όχι είναι η απάντηση. Πτώχευση σημαίνει να είναι τα πάντα κλειστά. Να μην κινείται τίποτα. Τα ράφια στα καταστήματα τροφίμων να είναι άδεια. Αυτό σημαίνει πτώχευση. 

Το παγκόσμιο σχέδιο, για όσους δέχονται την ύπαρξή του, αυτό σκοπεύει να επιβάλλει, έτσι ώστε να δοθεί μετά η «λύση» της παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία δρα εδώ και χρόνια από το παρασκήνιο.

Εμείς συμφωνούμε, το ιδανικό θα ήταν μια έξοδος του ΜεσολογγίουΑυτή είναι η ελληνική λύση, μιας και σχεδόν πάντα οι Έλληνες αντιδρούσαν κάθεταΔεν γνώριζαν διπλωματία καιπολιτικαντιλίκι. Αυτά είναι νέο-ελληνικά χαρακτηριστικά, εισαγόμενα από την Δύση.  

Ωστόσο, αναρωτηθείτε, είστε έτοιμοι να επιβιώσετε χωρίς το σύστημα; Ή μήπως χρειάζεται κι άλλος καιρός για να συνηθίσουμε στην νέα κατάσταση;

Υπό αυτές τις συνθήκες πραγματική αλλαγή μην περιμένετε. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι να σκεφτούν εκεί στην κυβέρνηση ένα οργανωμένο σχέδιο, προκειμένου να πάμε μετά από κάποιο διάστημα στην δραχμή και να είμαστε έτσι καλυμμένοι σε περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης. Συγχρόνως να ενισχυθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία με χαμηλούς φόρους και να αρχίσουμε επιτέλους να παράγουμε. Το χρέος ούτως ή άλλως είναι υπέρογκο και αποκλείεται να αποπληρωθεί. Υπάρχει για να μας κρατάει με το κεφάλι κάτω. Άλλωστε είμαστε από μόνοι μας «αλυσοδεμένοι» με τα «αγαθά» του καταναλωτισμού.

Η Ελλάδα με μεταμοντέρνα «κουλτούρα» και χωρισμένη σε κόμματα δεν πάει πουθενά. Μόνο ενωμένοι, αφυπνισμένοι και έτοιμοι για όλα οι Έλληνες θα φέρουν την πραγματική αλλαγή. 

Εντούτοις, είμαστε δύσκολος λαός. Ο καθένας θεωρείται αρχηγός, λέγοντας το μακρύ και το κοντό του. Απαιτείται ένας σοβαρός ηγέτης να μας συμμαζέψει. Αυτήν την στιγμή όμως υπάρχει στην Ελλάδα;

Κάποιες διεθνείς συγκυρίες ίσως μας δώσουν μια μικρή ανάσα.

Η κατάσταση θα φτάσει στο απροχώρητο. 

Έτσι πρέπει να γίνει μάλλον. 

Για να ξυπνήσουμε και να ξαναθυμηθούμε ποιοι είμαστε. Για να ξεπλυθεί η χώρα από την διαφθορά και τις ιδεοληψίες. 

Αυτό είναι το μυστικό της ανάνηψης και εν συνεχεία της ανάκαμψης. 

Αυτό είναι το μυστικό των Ελλήνων:  

Η αφύπνιση, όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι.

Τότε που, εκεί που δεν το περιμένει κανείς, η θηλιά γίνεται λάσο και πνίγει τους όποιους εισβολείς.

«Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, 
άιντε σύμβολο αιώνιο. 
Αν ξυπνήσεις μονομιάς, 
θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς»…

Πυγμή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.