Kι αποχαιρέτα το, το Ευρώ που χάνεις


Η Ευρώπη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση που οικοδομήθηκε μέσα από τα συντρίμμια του Β’ΠΠ. Η Ευρώπη των ίσον ευκαιριών και της ισότητας μεταξύ των μελλών κρατών μετατράπηκε σε Δεσποτάτο των Βορείων με την ευθηνή των Νότιο-ευρωπαίων. Τα Στέλεχο-υβρίδια των διεφθαρμένων Τραπεζών διαπλέκονταν με την πολιτική νομενκλατούρα οπού όλο αυτό το σύμπλεγμα
διαπλέκετο με υβριδικές επιχειρήσεις τύπου Siemens δημιουργώντας μαύρες τρύπες σε κράτη μπανανιές με αποτέλεσμα να τα πληρώνουν οι λαοί τους.
Η Γερμανία και καμιά Γερμανία δεν πρόκειται να θυσιάσει την οικονομία της και τα συμφέροντα της προκείμενου να διασώσει οιανδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ούτε και πρόκειται να θυσιάσει την Γερμανία και το Lebensraum της για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έτσι, δυστυχώς όσοι θα κατέχουν Ευρώ (είτε σε καταθέσεις είτε με όποια-δηποτε μορφή) δεν θα κατέχουν τίποτα περισσότερο από χαρτιά μηδενικής αξίας ωστόσο, σίγουρα θα έχουν συμβολική αξία.
Κάνοντας μια μικρή επισκόπηση τόσο των τελευταίων γεγονότων όσο και τα τελευταία χρόνια αντιλαμβανόμαστε ότι οι Ηγεσίες της ΕΕ είναι κατώτερες των περιστάσεων. Δεν υπάρχουν οραματιστές στην ΕΕ ώστε να την οδηγήσουν κάπου. Ίσως μια ημι-ομοσπονδία ή ομοσπονδοποιήσει της να την οδηγούσε σε ένα αδιέξοδο με μια απλή κίνηση αφήνοντας η Φραγκφούρτη την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δουλέψει ακριβώς όπως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve System ή Federal Reserve).
Αντίθετα η πολιτικές της ΕΕ είναι εμμέσως πλην σαφώς ο Σώζων εαυτόν Σωθήτω. Από την μια το Βερολίνο που αν δεν ερχόταν και το ΔΝΤ στην Τρόικα δεν θα συμμετέσχε σε καμιά δασώσει, οι παλινδρομικές κινήσεις του Βερολίνου που αντί να ηγηθεί όπως οι ΗΠΑ μετά τον Β’ΠΠ της ΕΕ αντιθέτως την ποδηγέτη επιβεβλημένο θυμίζοντας άλλες εποχές.
Κάνοντας επισκόπηση:
1. Lord Rothschild in $200 Million Bet Against Euro: Report CNBC.com h.tp://www.cnbc.com/id/48721839
2. The Daily Telegraph 20 Aug 2012: Lord Rothschild, an elder member of the dynastic Rothschild banking family, has taken the position against the euro through RIT Capital Partners, the 1.9 billion pound investment trust of which he is executive chairman, according to a report in the British newspaper
3. If the Euro collapses, the Swiss Army Is Ready /Bloomberg 2013-01-31 h.tp://www.businessweek.com/articles/2013-01-31/if-the-euro-collapses-the-swiss-army-is-ready
4. Η Γερμανία επαναπατριζει τα αποθέματα χρυσού της. Η Γερμανία με 3.391 τόνους χρυσού -αξίας άνω των 130 δισ. ευρώ- που διαθέτει είναι η μεγαλύτερη κάτοχος του πολύτιμου μετάλλου στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ (8.133 τόνοι)
5. Γιάννης Βαρουφάκης «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» ht.ps://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=E3BfZLz7m9U#t=0s
Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Σύστημα και Κύπρος
6. Καζάκης: Οι Κύπριοι θα δουλεύουν στα κατεχόμενα! Το ευρώ θα καταρρεύσει κάνοντας πάταγο! “Oι κύπριοι έχουν χάσει το νησί τους χωρίς να το έχουν καταλάβει καν”
ht.p://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pfjQZTNRq3U#t=0s
> το Δεκέμβρη δεν θα υπήρχαν καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες αλλά λογιστικές εγγραφές
> τραπεζίτες και πολιτικοί έφαγαν τα χρήματα
> τα κόμματα που στήριζαν το ΟΧΙ ταυτόχρονα περνούσαν νομοσχέδια παράδοσης της Κύπρου όπως ότι όσα μέτρα θα λαμβάνονται εφεξής θα γίνονται με υπογραφή του διοικητή της Τράπεζας της Κύπρου δίχως έγκριση της Βουλής αλλά με εντολή του τελευταίου
> οι κύπριοι θα αναγκαστούν να αποταμιεύουν και να εργαστούν στα κατεχόμενα ενώ και για λόγους σύνταξης μπορεί να στραφούν και στην τουρκική λίρα.
> την απώλεια εμπιστοσύνης στο ευρώ και τις τράπεζες
Μετά από την επισκόπηση συμπεραίνουμε
Προσέξτε ότι ακόμα και αντικρουόμενες οικονομικές θεωρήσεις π.χ. Βρουφακης Vs.Καζακης πλέουν σε ένα συμπέρασμα ότι Αποθεματικό Ευρώ Τέλος.
Αν το αποθεματικό ευρώ τελειώνει τότε τελειώνει και η ίδια η υπόσταση αυτού του νομίσματος με ότι αυτό συνεπάγετε.
Οδηγίες προς Ναυτιλλόμένους
Για να επιβιώσετε του επερχόμενου οικονομικού ολοκαυτώματος Ιδιώτες επιχειρηματίες, φυσικά και νομικά πρόσωπα ακόμα και κάποια Κράτη κάποιες Κυβερνήσεις καλό θα ήταν:
1. Δημιουργήστε έναν αποθεματικό λογαριασμό σε Φράγκο, Στερλίνα, Γουάν Κίνας, Δολάριο.
2. Αν μπορείτε δημιουργήστε έναν μεσοπρόθεσμο απόθεμα σε χρυσό. Προσοχή μεσοπρόθεσμο(5-7 χρόνια) διότι όχι άμεσα αλλά μακροπρόθεσμα οι τιμές του χρυσού θα ξεφουσκώσουν.
3.Δημηουργηστε εμπορικούς διαδρόμους με Ελβετία, Αγγλία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα. Αυτό συμπεριλαμβάνει και κανάλια επικοινωνίας αλλά και διαύλους εκτάκτου ανάγκης.
4.Μετρα εκτάκτου ανάγκης βασικός οδηγός επιβιώσεις. Ειδή πρώτης ανάγκης.
5.Βοηθηστε το διπλανό σας
Συμπεράσματα
Όλα τα παραπάνω ισχύουν για τα επόμενα 2 με 3 χρόνια και με την προϋπόθεση ότι δεν αλλάζει κατεύθυνση πολιτικής η ΕΕ προς μια ομοσπονδοποίηση και προς μια δομική πολιτικό-οικονομική αναδόμηση. Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι με την παρούσα κατάσταση οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στα επόμενα 2-3 χρόνια στην κατάρρευση της Ευρωζώνης και ως επακόλουθο ενδεχομένως και την κατάρρευση της ίδιας της ΕΕ. Οι λόγοι είναι απλοί ότι αν πάμε σε διπλή ζώνη του ευρώ η Γερμανία θα χάσει το Lebensraum της στην Νότια Ευρώπη ακριβώς λόγο ενός χαμηλού πτήση διπλού-Ευρώ οπού θα έδινε ώθηση στην Νότια Ευρώπη π.χ. ο τουρισμός πράγμα που θα έκανε πανάκριβα τα προϊόντα της Γερμανίας και αρα πρόβλημα στις εξαγωγές της. Αν πάλι πάμε σε federalization τότε και πάλι η Γερμανία χάνει το οικονομικό Lebensraum για αυτό και οι λόγοι οπού η Γερμανία θέλει πάση θεού να εισβάλει στην Κίνα τόσο με την Βιομηχανία όσο και στα παραοικονομία της ενώ οι άλλοι στην ΕΕ κοιμούνται στα euro-group(Γάλλος ΥΠΟΙΚ) η Γερμανία προχωρεί σε μακροοικονομικούς σχεδιασμούς που την απεγκλωβίζουν από την εξάρτηση της στο Ευρώ με την Κίνα άρα και πάλι αυτό που διαφαίνεται είναι ότι με το παρών Status Quo που διαμορφώνετε λόγο Γερμανίας (κάποιοι το ονομάζουν Δ Ράιχ) οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στα επόμενα 2-3 χρόνια στην κατάρρευση της Ευρωζώνης και ως επακόλουθο ενδεχομένως και την κατάρρευση της ίδιας της ΕΕ.
Για αυτούς αλλά και άλλους λόγους οι χώρες του Νότου θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο της επιστροφής τους στα ευρωπαϊκά εθνικά νομίσματα τους όταν την ίδια στιγμή γυρνούν την πλάτη στο ευρώ οι αναδυόμενες/αναπτυσσόμενες χώρες τότε αυτό πρέπει να μας προβληματίσει . Η μείωση κατά 8% των αποθεματικών σε ευρώ που τηρούν οι κεντρικές τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών στη διάρκεια του 2012 αποτελεί την πλέον πρόσφατη αλλά σίγουρα όχι την τελευταία ένδειξη. Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του ΔΝΤ, στη διάρκεια του 2012 οι αναδυόμενες χώρες πούλησαν 36 δισ. ευρώ.
Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συναθροιστούν. Με την δημιουργία ενός θεσμικού (κρατικού) Think Tank καλώντας και επιστήμονες με εμπειρία (1929 στις ΗΠΑ) από την σχολή του Σικάγου το City του Λονδίνου Γεω- στρατηγηστές αναλυτές (Δρ Π. Ήφαιστο, Δρ Δρουγο Αθανάσιο, ΚΥΚΕΜ κ.α) ώστε μέσα από συγκλίνουσες και συγκρουόμενες σκέψεις να μπορούν να εξαχθουν τέτοια συμπεράσματα ώστε να διασφαλίσουν ένα στρατηγικό εθνικό σχεδιασμό. Μέσω ενός θεσμικού Think Tank και μέσα από τις θέσεις και αντιθέσεις θα μπορεί να συνθέσεις τέτοιες αποφάσεις ώστε να αποφευχθεί η πανωλεθρία τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό και άλλο τόσο σε Εθνικό επίπεδο.

Αντί Επιλόγου

Αποχαιρέτα το,το Ευρώ που χάνεις

Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ’, ακουσθεί
αόρατος θίασος να περνά
με μουσικές εξαίσιες, με φωνές –
την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανοφέλετα θρηνήσεις.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
αποχαιρέτα το, το Ευρώ που φεύγει.
Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πείς πως ήταν
ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·
μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ’ όχι
με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
κι αποχαιρέτα το, το Ευρώ που χάνεις.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης Αλεξάνδρεια (1911)

Ευχαριστώ,
Λ.Ι

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.