Για κοινωνικό dumping κατήγγειλε τη Γερμανία το Βέλγιο


 Καταγγελία κατά της Γερμανίας κατέθεσε το Βέλγιο στην Κομισιόν, για πρακτικές κοινωνικού dumping που, σύμφωνα με τη χώρα, εφαρμόζουν εδώ και πολλά χρόνια γερμανικές εταιρίες.
Στην καταγγελία η  βελγική κυβέρνηση επισημαίνει, ότι οι ιδιαίτερα διαδεδομένες πλέον στη Γερμανία «mini jobs» (μίνι-δουλειές), υπονομεύουν τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ.
Ο λόγος για 7,5 εκατ. θέσεις εργασίας που αμείβονται με 3 ή 4 ευρώ την ώρα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς εισφορές εργαζομένων ή εργοδοτών και χωρίς φορολογία. Πολλοί εργαζόμενοι με «mini jobs» είναι από την ανατολική Ευρώπη και απασχολούνται σε σφαγεία.

Αφορμή για την αναφορά ήταν οι καταγγελίες από σφαγεία στο Βέλγιο, ότι απειλείται η επιβίωσή τους γιατί τα γερμανικά σφαγεία λειτουργούν με μικρότερο κόστος.

Σημειώνεται ότι στο Βέλγιο οι χαμηλά αμειβόμενοι υπάλληλοι παίρνουν τουλάχιστον 12-13 ευρώ την ώρα και πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές.

«Πρόκειται για έναν μη έντιμο ανταγωνισμός» ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, δήλωσε στο BBC η εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Βελγίου, τονίζοντας ότι η Κομισιόν μπορεί να κάνει την Ευρώπη «μία περισσότερο κοινωνική ένωση».

Σημειώνεται πάντως, ότι η Κομισιόν θα μπορούσε μεν να ορίσει ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους που μετακινούνται προσωρινά από τη μία χώρα στην άλλη, ωστόσο δεν μπορεί να ορίσει έναν πανευρωπαϊκό κατώτατο μισθό ή να ζητήσει από τις χώρες-μέλη συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Δεν μπορεί άλλωστε να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της Γερμανίας.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.