Η Ελλάδα είναι γερμανική αποικία


nazi

Του Γιώργου Παπασωτηρίου

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντέδρασε, όταν ο Αμερικανός ομόλογός του Τζακ Λιου κάλεσε τις χώρες που έχουν «τη δυνατότητα» να τονώσουν την καταναλωτική ζήτηση να το πράξουν προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία. «Η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης θα είναι η ζήτηση των καταναλωτών» επέμεινε ο Λιου, αλλά ο Σόιμπλε αντέτεινε ότι θα προτιμούσε να «μην δίνονται συμβουλές δημόσια» για θέματα που άπτονται της οικονομικής πολιτικής!

Όλα εν κρυπτώ, λοιπόν. Αδιαφάνεια παντού. Για να αποκρυβούν τα ιδιοτελή τους σχέδια, όπως συνέβη στην Κύπρο και τώρα στην Ελλάδα. Και «Θα αποδειχθεί στο μέλλον ότι τα κίνητρα της τρόικα δεν ήταν καθαρά» στο θέμα των τραπεζών θα πει ο Αδαμάντιος Πεπελάσης. Αλλά και για μη «σοβαρές πολιτικές» μίλησε ο γνωστός οικονομολόγος, ο οποίος δεν θεωρεί απίθανη την επιστροφή στη δραχμή. Αλλά γιατί αντέδρασε κατ’ αυτό τον τρόπο ο Σόιμπλε; Γιατί όταν ο Λιου μιλάει για την τόνωση της καταναλωτικής ζήτησης χτυπάει την καρδιά της πολιτικής της άγριας λιτότητας που επιβάλλει στον ευρωπαϊκό νότο το Βερολίνο.

Για να αποδειχθεί, έτσι, ότι οι περικοπές των μισθών, οι μειώσεις των συντάξεων, η ανεργία και τα λουκέτα δεν είναι η λύση, αλλά η επίταση του προβλήματος, όπως το βιώνουν Έλληνες, Πορτογάλοι, Ισπανοί κ.ά. Το γεγονός ότι ο Σόιμπλε εγκάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του για τη δημοσιοποίηση των απόψεών του, φανερώνει ότι γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά και τη λύση του. Μόνο που δεν θέλουν να το παραδεχτούν, τουλάχιστον μέχρι της γερμανικές εκλογές, καθώς έτσι θα παραδεχτούν και την αποτυχία της πολιτικής λιτότητας που επέβαλαν στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες τις ευρωζώνης.

Έτσι, οι εντεταλμένοι του Βερολίνου και του ΔΝΤ στην Αθήνα θα συνεχίσουν την προκρούστεια πλην αδιέξοδη πολιτική τους, καθώς η λιτότητα αυξάνει την ανεργία, τα λουκέτα, την ύφεση και συγχρόνως μειώνει τα έσοδα του κράτους. Συνεπώς, το πρόγραμμα δεν βγαίνει, κάτι που αποτυπώνεται και στην αδυναμία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών κατά 10%. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η χρηματοπιστωτική πολιτική της Ελλάδας θα περνάει απολύτως μέσα από την τρόικα, εξυπηρετώντας εξωχώρια συμφέροντα. Άρα, οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα περιορίζονται σε δευτερεύοντα ζητήματα ή θέματα εφαρμογής. Για να καταδειχθεί ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι πλέον περισσότερο πολιτικό και λιγότερο οικονομικό, καθώς η χώρα έχει καταστεί προτεκτοράτο της Γερμανίας.

gpapaso

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.