Ποιος θα μας σώσει από τους «ειδικούς»;


Οι περισσότεροι «ειδικοί» και «ειδήμονες» σε κάθε ειδικότητα και σε κάθε περίπτωση συνήθως δεν ξέρουν να «βγάλουν τα μάτια τους» κατά μία παλιά έκφραση από το χωριό μου.
Ανάλογα με την περίπτωση οι «ειδήμονες» σταματάνε την όποια επιστημονική εξέλιξη για πολλούς αιώνες καμιά φορά. Σε «ειδικούς» οφείλεται και ο μεσαίωνας, που για αρκετούς αιώνες κράτησε στο σκοτάδι την Ευρώπη.
Ένα πολύ καλό παράδειγμα ενός τέτοιου ειδικού είναι και το παρακάτω. Διαβάστε την δήλωση ενός καθηγητή πανεπιστημίου, την δεκαετία του 1940, ο οποίος προφανώς δεν είχε πάει παραπέρα από το πανεπιστήμιο στην πόλη που γεννήθηκε, σπούδασε και έδωσε τα «φώτα» του στους επόμενους άτυχους φοιτητές.
«Δεν υπάρχουν αρχαία ερείπια στα λιβάδια και στα δάση της Βραζιλίας. Δεν υπάρχουν απομεινάρια αρχαίου πολιτισμού, δεν υπάρχουν ερείπια όπως αυτά στο Μάγιας Γιουκατάν, ή στις ζούγκλες της Ονδούρα και την Γουατεμάλα. Όλα αυτά που ήταν εδώ όταν ο Δόν Πέντρο Καμπράλ ίδρυσε το Ρίο ντε Τζανέιρο, το έτος 1500 μετά Χριστόν, όλα αυτά που έχουμε εδώ σήμερα, είναι πρωτόγονοι Ινδιάνοι που ζουν από την αλιεία και το κυνήγι. Ζουν σε καλύβες και ξέφωτα στην ζούγκλα… Στην περιοχή μας υπάρχουν θάμνοι, χόρτα και ερημιά, αλλά όχι μνημεία όπως αυτά του Περού».
Τα πράγματα βέβαια είναι τελείως διαφορετικά σήμερα, αφού οι πανάρχαιοι πολιτισμοί που έχουν αφήσει ολόκληρες πόλεις μέσα στις ζούγκλες, δεν είχαν ενημερωθεί από τον κύριο καθηγητή ότι δεν μπορούσαν να χτίσουν.
Είναι σίγουρο ότι ο συγκεκριμένος τύπος θα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να γελοιοποιήσει όποιον είχε αντίθετη γνώμη και να κρατήσει την αρχαιολογική έρευνα στην Βραζιλία σε μηδενικά επίπεδα.
Δυστυχώς τέτοιου είδους ειδικούς ακούμε σήμερα να λένε ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος και να λένε πομπωδώς τα υπόλοιπα κουλά που αναμασούν συνέχεια τα ΜΜΕ.
Μέχρι που άκουσα ότι αν δεν υπάρχει χρέος δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη!
Να μας ζήσουν και να τους εκατοστήσουμε…

Περὶ τοῦ/τῆς: aaatosmihalis

Έλλην ορθόδοξος, καθολικά διαμαρτυρόμενος, πάσχων εκ οξείας ανεγκεφαλίτιδος με σποραδικές κρίσεις εξυπνάδας.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.