Ελληνικά κόμματα και “αντιευρωπαϊσμός”


Γράφει ο Στέργιος Ζυγούρας

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ευρωπαϊκότερο κόμμα από την Ν.Δ. και με την βούλα μιας εταιρείας δημοσκοπήσεων (παρουσιάστηκε στον ΣΚΑΪ, 11-4-2013). ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ. : και έσονται οι δυο εις σάρκαν μίαν. Επιβεβαιώνονται και οι κατηγορίες που εκτόξευαν Βενιζέλος και ΓΑΠ (έμαθες τα νέα πατέρα;) εναντίον του “ευρωϋστερούντος”  Σαμαρά.

Υπήρξε ποτέ ως αληθής πασοκική πρόθεση το “έξω από την ΕΟΚ, έξω απ’ το ΝΑΤΟ”; Το τελευταίο ερώτημα προς τον κ. Καμμένο, που επικαλείται μεταξύ άλλων και το “Πατριωτικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Ανδρέα”. https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=6e64d463d5&view=att&th=13dfa7af5383fff6&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_BnKG3XyICbbXtWSA2ZIh8&sadet=1365708003278&sads=1xEEh7B8zu60F1BSqSdrDhspeMM

Όσο για τον αντιευρωπαϊσμό του ΣΥΡΙΖΑ… κοντός ψαλμός, αλληλούια, ήδη πήραμε δόση από Σόιμπλε, ΔΝΤ, Μπρούκινγκς, Μέρκελ, Ίδρυμα Καραμανλή, διάβολο (η πάγια δήλωση).

Όσο για την ισότητα “Ευρωπαϊσμός = Ευρώ”, όχι ημείς, αλλά οι ευρωαξιωματούχοι την έθεσαν, και μάλιστα εκβιαστικά (δεν έχει νόημα η παραμονή στην Ε.Ε. όποιου αποχωρήσει από την Ευρωζώνη).

Και εις άλλα με υγείαν.

Το δίπολο “Ευρωπαϊσμός-Αντιευρωπαϊσμός” είναι και αδιέξοδο, όταν τίθεται ως εκβιαστικό, διλημματικό σύνθημα, κρύβει όμως και ουσία..

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.