Η κατάρα του αναπτυξιακού νόμου στην περιφέρεια Κρήτης.


Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της αποπεράτωσης των ελέγχων που πρέπει από τον νόμο, ή που εφευρίσκουν οι υπάλληλοι, ότι πρέπει να γίνονται  μετά την ολοκλήρωση κάθε επενδυτικού φακέλου σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδος, γνωρίζω όμως ότι αυτό που γίνεται στην περιφέρεια Κρήτης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά παρά μόνο ως κατάρα του επενδυτικού νόμου.

Η καλή μου πρόθεση και ο οικονομικός μου πατριωτισμός με οδήγησαν στην κατάρα της γραφειοκρατίας στης περιφέρειας Κρήτης.

Δεν είμαι πλούσιος και ούτε ευελπιστώ να γίνω ποτέ πλούσιος.

Απλώς, πήρα τις οικονομίες μιας ζωής του πατέρα μου ο οποίος ήταν επαγγελματίες ναυτικός, πήρα και ένα μικρό δάνειο και έβαλε μπροστά την κατασκευή μιας πολύ μικρής αγροτουριστικής μονάδας, η συνολική επένδυση της οποίας είναι κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο  Ευρώ.

Με την βοήθεια του ξαδέλφου μου ο οποίος δουλεύει σε γραφείο μελετών, τρέξαμε πολύ γρήγορα όλη την απαραίτητη γραφειοκρατία και δικαιολογητικά και έβαλα στον αναπτυξιακό νόμο την επένδυση μου.

Ο φάκελος μου, όπως όλοι ακόμη και σήμερα μου λένε, πέντε χρόνια μετά την κατάθεση του, είναι 100% πλήρεις.

Η μικρή αγροτουριστική μονάδα ολοκληρώθηκε στο σύνολο της εντός δεκατριών μηνών και είναι σε πλήρη λειτουργία, με όλες φυσικά τις άδειες, τώρα και τέσσερα  περίπου χρόνια.

Εννοείτε ότι κατά την διάρκεια της κατασκευής και σε κάθε στάδιο της, γινόταν οι απαραίτητες αυτοψίες και έλεγχοι και από την περιφέρεια αλλά και από το σύνολο των υπολοίπων δημοσίων υπηρεσιών.

Όμως, όμως, όμως, όμως εγώ ακόμη εξακολουθώ  τέσσερα χρόνια μετά και σχεδόν κάθε 30 -40 ημέρες να πρέπει να πηγαίνω στην περιφέρεια Κρήτης και σαν ζητιάνος τους γλείφω και τους εκλιπαρώ να εισπράξω τα λεφτά της επιδότησης που δικαιούμαι.

Ο μόνιμος λόγος της καθυστερήσεις και της ταλαιπωρίας μου είναι, η πρόφαση ότι ο φάκελος ελέγχετε.

Ο φάκελος ελέγχετε.

Ο φάκελος ελέγχετε.

Ο φάκελος ελέγχετε.

Χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση, ούτε για το αν είναι πλήρεις, ούτε για το αν δεν είναι πλήρεις, απλά ο φάκελος ελέγχετε.

Γνώρισα κατά τις συχνές μου επισκέψεις στην περιφέρεια πολλούς άλλους ευτυχής και δυστυχείς μικροεπενδυτές, λέω ευτυχείς και δυστυχείς, γιατί μερικών από αυτούς φαίνεται ότι οι φάκελοι ήταν ποιο {γρήγοροι }, ενώ ο δικός μου και μερικών άλλων, χωρίς καμιά πραγματική δικαιολογία οι φάκελοι μας παραμένουν ακίνητοι.

Θα παραδεχτώ ότι δεν έχω δώσει σε κανέναν υπάλληλο λεφτά και βέβαια κανένας δεν μου έχει ζητήσει, αν και πολλοί πάρα πολλοί φίλοι  με έχουν παροτρύνει να δώσω.

Προσωπικά λόγο του ότι δεν έχω ανάγκη ρευστό, δεν έχω την πρόθεση να τους δώσω μίζα στην περιφέρεια και αν ακόμη μου το ζητήσουν στα ίσια.

Αν δώσω, θα σας ενημερώσω.

Βέβαια, αν σήμερα με ρωτήσει κάποιος για αυτήν μου την εμπειρία, έχω να του πω, μακριά, μακριά, μακριά, από την κατάρα του αναπτυξιακού νόμου και την περιφέρεια Κρήτης.

 

Ένας βλάκας επενδυτής.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.