«Φοβάμαι κοινωνική έκρηξη και χάος»


Ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος εκτιμά ο Κώστας Καραμανλής

Μακριά από τα φλέγοντα ζητήματα της πολιτικής ζωής παραμένει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Τουλάχιστον σε ό, τι αφορά τη συμμετοχή του στα κοινά της χώρας. Γιατί ο κύριος Καραμανλής, δεν παύει κατά τ’ άλλα να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, γνωστοποιώντας κάποιες σκέψεις ή προβληματισμούς του στους στενούς του συνεργάτες.

Οι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού, μεταφέροντας τις ανησυχίες του, μιλούν για το φόβο του κυρίου Καραμανλή περί ενδεχόμενης κοινωνικής έκρηξης και χάους στο εσωτερικό της χώρας. Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «6 ημέρες» εκτίμησε ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, ενώ καθυστερούν χαρακτηριστικά κινήσεις ή πρωτοβουλίες που θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει.

Ο ίδιος αποδίδει την εμμονή της κυβέρνησης στο σημερινό πολιτικό μονόδρομο, στην ελπίδα της για αλλαγή της στάσης του Βερολίνου μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Όμως, παραδέχεται ο «χρόνος λιγοστεύει» για αλλαγή κλίματος. Στέκεται στο γεγονός ότι σήμερα δεν υπάρχουν «ελίτ» με ικανότητα και διάθεση να προσπαθήσουν για την εθνική ανάκαμψη. Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, οι προβλέψεις του Κώστα Καραμανλή είναι μαύρες. Όσο για το αν προβλέπει εκλογές, η απάντηση είναι ότι διαμηνύει, πως «ουδείς απολύτως τις επιθυμεί».

Παράλληλα, θεωρεί πιθανότερη, στην περίπτωση πτώσης της σημερινής κυβέρνησης, την αναζήτηση νέου κυβερνητικού σχήματος από την ίδια τρικομματική «δεξαμενή».

newsbeast.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.