Δεύτερη επίσημη γλώσσα τα ελληνικά στην Αυστραλία


Με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας της Αυστραλίας με την οποία θα διδάσκονται τα ελληνικά ως δεύτερη επίσημη γλώσσα στην Αυστραλία, ο γραμματέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών θεμάτων του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ», Γεώργιος Νούλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σημαντικό νέο για τους Έλληνες της Αυστραλίας αλλά και τον ελληνικό πολιτισμό, η ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας της Αυστραλίας για την καθιέρωση, ως δεύτερης γλώσσας, στο εθνικό πρόγραμμα διδασκαλίας των σχολείων της Αυστραλίας, των ελληνικών!!! Μέσα στο σκοτάδι των Μνημονίων και των πολιτικών που οδηγούν στην υποτέλεια, η είδηση αυτή πρέπει να μας γεμίσει αισιοδοξία και ελπίδα.

Οι δυνάμεις του Έθνους είναι ισχυρές, αναλλοίωτες. Το πλούσιο ιστορικό παρελθόν μας αλλά και η εξάπλωση των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο επιβεβαιώνει την σημασία που έδωσε το Κόμμα μας, στον τεράστιο ρόλο που μπορούν να παίξουν οι απόδημοι Έλληνες στην αποκατάσταση της τρωθείσας εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό αλλά και στην χάραξη ενός μοντέλου διακυβέρνησης με άξονα προτάσεις, γνώσεις, εμπειρίες, δοκιμασίες αλλά και επιτυχίες των απανταχού Ελλήνων.

Πράγματι επιτυχία της ομογένειας, χαρακτήρισε και ο ομοσπονδιακός Υπουργός Παιδείας, Πίτερ Γκάρετ, την απόφαση της Επιτροπής Διαμόρφωσης του Εθνικού Προγράμματος Διδασκαλίας Γλωσσών της Αυστραλίας (ACARA), να συμπεριλάβει την ελληνική γλώσσα στο Εθνικό Πρόγραμμα, ως δεύτερη γλώσσα και όχι ως διδασκόμενη, μόνο σε μαθητές και μαθήτριες ελληνικής καταγωγής, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Για να αναπτυχθεί η γλώσσα και να διδάσκεται στα αυστραλιανά δημόσια σχολεία θα πρέπει να υπάρχει και ζήτηση, πρέπει τώρα οι Έλληνες της Αυστραλίας να ζητάνε με επιμονή να διδάσκεται η ελληνική γλώσσα στα σχολεία. Αν η γλώσσα διδάσκεται σε πολλά σχολεία δεν θα την μαθαίνουν μόνο παιδιά ελληνικής καταγωγής, αλλά πολλοί Αυστραλοί μαθητές και αυτό είναι που πρέπει να επιδιώκουμε».

Πηγή

Περὶ τοῦ/τῆς: seekandfound

Clever people talks about ideas. Medium people about facts. And Idiots about people.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.