Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ


Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ

Οι θυσίες πιάνουν τόπο, είπε ο πρωθυπουργός στο χθεσινό  υπεραισιόδοξο διάγγελμά του. «Ναι», του  απαντά ο κυρ Γιώργος, ο  φίλος  μου ο αγρότης από το Ηράκλειο της Κρήτης. «Μόνο  που μας θυμίζεις, το γάϊδαρο του χότζα: Μόλις τον συνήθισε να μην τρώει τα τίναξε!»…

Ρίξε  μια ματιά, πρόεδρε στην καθημερινότητα, του λένε οι απλοί άνθρωποι Θα ιδείς δύο αυτοκτονίες την ημέρα και μάλιστα με άγριο τρόπο. Με απαγχονισμό ή με αυτοπυρπόληση. Ρίξε  μια ματιά στις μικρές αγγελίες: «Ζητείται γραμματέας, με πτυχίο ανωτάτης σχολής και άριστη γνώση αγγλικών, αμοιβή 200 ευρώ μηνιαίως»!!! Ρίξε μια Ματιά στην ανεργία. Φουσκώνει σαν τέρας με τον αριθμό των ανέργων ίσο με των εργαζομένων, για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Ρίξε μια ματιά στα λουκέτα: Πολλαπλασιάζονται με ρυθμό 10.000 μηνιαίως!!!

Ρίξε μια ματιά στην εγκληματικότητα. Δεν υπάρχει σπίτι που να μην  έχει υποστεί διάρρηξη. Η γραφειοκρατία, η φοροδιαφυγή, τα σκάνδαλα θεριεύουν! Οποια πέτρα και αν σηκώσεις, βρωμιά θα ανακαλύψεις. Ρίξε και μια ματιά στις δημοσκοπήσεις. Όλες δείχνουν ότι ο λαός έχει καταδικάσει οριστικά και αμετάκλητα ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ποιός λαός; Ο ίδιος που σαν σήμερα το 1895 μαύρισε τον επτάκις πρωθυπουργό Χαρίλαο Τρικούπη (όταν είπε το «δυστυχώς επτωχεύσαμε!») και δεν τον έβγαλε ούτε βουλευτή.

Απορούν οι σκεπτόμενοι Ελληνες, πρόεδρε, γιατί δεν είπες  λέξη για την ξένη κατοχή και δεν έδωσες συνέχεια στο μέγα θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων .Απορούν γιατί δεν κατονομάζεις αυτούς που ευθύνονται για την κρίση. Κουμπωμένος ο κόσμος μετά το διάγγελμά σου, πρόεδρε Μόνο που δεν πάει ακόμη το χέρι του να σε κατατάξει στους κατοχικούς πρωθυπουργούς. Ελπίζει ότι μπορείτε ακόμη και σήμερα  εσείς οι τρείς να υψώσετε ανάστημα στη Μέρκελ και στον Σόϊμπλε. Μπορείτε;

enikos.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.