Ανησυχούν στην Λευκωσία μήπως δεν περάσει τελικά το Μνημόνιο…


kypros1… και στεναχωρηθούν οι «φίλοι» μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης με διακριτικό, αλλά εμφανή τρόπο, δεν κρύβει τις ανησυχίες της κυβέρνησης για την πιθανότητα ν” αναγκαστεί η κυβέρνηση να προωθήσει το μνημόνιο στη Βουλή, κάτι που ωστόσο ορίζει η αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Η πρόσφατη εμπειρία της καταψήφισης του οριζόντιου κουρέματος από το κυπριακό κοινοβούλιο στις 19 Μαρτίου, και η κατάληξη σε βαθύ κάθετο κούρεμα και resolution των δύο τραπεζών μετά τη θυμωμένη αντίδραση των νομοθετών στις αποφάσεις του Eurogroup, δημιουργούν ανησυχίες σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, ότι η εμπλοκή του κοινοβουλίου στη διαδικασία εμπεριέχει κινδύνους. Γι’ αυτό τον λόγο πολλοί Ευρωπαίοι «διατάσσουν» εμμέσως την Λευκωσία να επιβάλλει το Μνημόνιο δίχως την άδει του Κυπριακού Κοινοβουλίου.

Η κυβέρνηση φοβάται πιθανή δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου που θα δυσκολέψει τις προσπάθειες προώθησης μνημονιακών νομοσχεδίων, δημιουργώντας παράλληλα ενδοκομματικούς τριγμούς, σε κόμματα που στηρίζουν το Νίκο Αναστασιάδη.

Εντούτοις ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας, Πέτρος Κληρίδης, ξεκαθάρισε σε δημόσιες δηλώσεις του ότι «Μια τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να εφαρμοστεί εφόσον δεν εγκριθεί από τη Βουλή» και ενημέρωσε ότι έχει στείλει ήδη την σχετική γνωμάτευση στη Βουλή και στο υπουργείο Οικονομικών.

Αναμένουμε…

pygmi.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.