ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟΕΙΔΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Τζανάκης Μιχάλης Φιλόλογος

Τζανάκης Μιχάλης

Συνέλληνες ησυχάστε, ηρεμήστε, χαλαρώστε. Πέρασαν τα 2/3 της προσαρμογής τα ¾ της ύφεσης και κατά τον «μουρουνελαιοφάγο» υπουργό του ευρωλάγνου Μερκελικού Γερμανοελληνικού κράτους. Κάπως έτσι θα το πάνε οι κυβερνητικοί «νευροσπάστες» θαυματοποιοί το πράγμα. Έκτακτα διαγγέλματα, με ενημερώσεις κλασματικού χαρακτήρα να μας λένε πόσο «δρόμο» διανύσαμε και πόσο κοντά έχουμε τον τερματισμό του δρόμου. «Έχουμε διανύσει τα ¾, ίσως τα 5/6, λίγο μετά τα 7/8» και κάτι θα μένει πάντα σαν διαφορά αριθμητή και παρανομαστή. Φοβόμαστε πάντως μήπως όταν φτάνουμε στον τερματισμό, σκάσει καμιά βόμβα – καλή ώρα σαν το Μαραθώνιο της Βοστόνης- και μαζεύουμε «πτώματα».

Οι «μουρουνελαιοφάγοι» τιγκιτάγκες θα μας πιουν το μεδούλι, μέχρι να φέρουν βόλτα τον αριθμητή και τον παρανομαστή της περίφημης «διαδρομής» που πρέπει να διανύσουμε για να φτάσουμε στο πολυπόθητο «πλεόνασμα». Κι εδώ μάλλον αδικείτε το τιτάνιο έργο σας «μουρουνελαιοφάγοι» οικονομολογομπαλαρίνοι. Πλεονάσματα υπάρχουν και είναι πραγματικότητα εδώ και καιρό. «Πλεονασματική» σαχλαμάρα, «πλεονασματική» βαρβαρότητα, «πλεονασματική» αμετροέπεια.

Πόσο μ’ ανακούφισε η «Μαυραγανική» ρύθμιση, η «Σταϊκουρική» αισιοδοξία και τα «Μουρουνελαιακά» ευφυολογήματα δεν περιγράφεται.

Φαντάζομαι ο Βενιζέλος θα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα  καλλιέπειας και ωραιολογίας στα φυντάνια του σοσιαλονεοφιλελευθερισμού της Σαμαρικής Νεοπασοκοκρατίας μηδέ του Μπίστη εξαιρουμένου.

Ένα άλλο πράγμα που μ’ ενοχλεί αφάνταστα τον τελευταίο καιρό είναι να ενοχλείται αφάνταστα ο Σόιμπλε από κάποιους αφάνταστα ενοχλητικούς που ανασκαλεύουν θέματα Γερμανικών αποζημιώσεων και κατοχικών δανείων. Που ξανακούστηκε να στέλνουν αυτοί οι siemensονοικοκύρηδες τις TASKFORCEτεχνοκράτες να κάνουν ντου τα πρωινά στις δημόσιες υπηρεσίες και μεις ν’ ασχολούμαστε – κάποιοι «λαϊκιστές» δηλαδή- με ποταπά ζητήματα καθαρά ρεβανσιστικού χαρακτήρα. Εντάξει 33 ΑΕΠ ήταν το κόστος της Γερμανικής «βεγγέρας» την περίοδο 1941-44 δεν ήταν δα και τέτοια η ζημιά μπρος στο «καλό» που κάνουν σήμερα να ελέγχουν την ώρα προσέλευσης της κυρά- Πολυξένης στην υπηρεσία της.

Αχάριστοι μια ζωή οι «λαϊκιστές». Να ρυθμίσεις, σε άπειρες δόσεις, να δυνατότητα αιώνιας υποθήκευσης (εμπράγματης) της περιουσίας τους κι αυτοί ούτε μια τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο για το Φούχτελ δεν κάνουν, ενώ στο Ρεχάγκελ τόσες και τόσες φορές τον τίμησαν. Εδώ που τα λέμε, πιο πολλές φωτογραφίες έχει ο Ρεχάγκελ στο «Μαξίμου», παρά ο Καραμανλής όταν ήταν πρωθυπουργός κι ο άλλος ο Γιωργάκης-Χάρβαρντ, οι οποίοι σύχναζαν ο ένας στη Ραφήνα κι ο άλλος στις Μπιλντεμπεργολέσχες.

Μετά το καθιερωμένο «χώσιμο» στους Εθνοσωτήρες, πάω στο απέναντι φαρμακείο να πάρω λίγο «μουρουνόλαδο». Κάτι θα ξέρει ο Στουρναροειδής «Αστήρ».

tonoikaipnevmata

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.