Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι


Γράφει η Μιχαλού

Στο μοτίβο του παλιού γνωστού τραγουδιού Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι του Χάρρυ Κλυνν κινήθηκε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού  προς τον ελληνικό λαό… Οι πολίτες μετά την ομιλία του ψάχνονταν να δουν αν απευθύνθηκε σε αυτούς ή σε κατοίκους κάποιας άλλης χώρας.

Και τι δεν είπε το στόμα του… Προσπάθησε να πείσει ότι η πίεση της τρόικας δεν αφορούσε σε απολύσεις αλλά σε αντικαταστάσεις. Τις χιλιάδες απολύσεις η αλλιώς σφαγή των δημοσίων υπάλληλων  που θα κάνουν τις ονόμασε ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου τομέα…Ούτως η άλλως η ευρηματική χρήση του όρου ”επίορκοι” έγινε με μοναδικό σκοπό τις απολύσεις και αφού δεν φθάνουν οι επίορκοι, οι οποίοι υπολογίζονταν 70.000 και συρρικνώθηκαν σε 2.000.

Τη μονιμοποίηση του χαρατσιού που ξέσκισε κυριολεκτικά τους Έλληνες τη χρύσωσε με  μείωση των συντελεστών κατά 15%, βαπτίζοντας την ελάφρυνση της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας.

Μίλησε για πρωτογενή πλεονάσματα, ρεκόρ εσόδων από τον τουρισμό, προγράμματα για μακροχρόνια ανέργους, ρυθμίσεις χρεών προς το κράτος σε δόσεις, χώρα παράδειγμα προς μίμηση…

Βέβαια κουβέντα δεν έκανε για ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από τον Ιούνιο και μετά…Μια και τα κουκιά δεν βγαίνουν!!!  Απλά έβαλε  τον Στουρνάρα να το αρνείται κατηγορηματικά ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο την συζήτηση στα τηλεοπτικά παράθυρα για να μας έρθει πιο μαλακά!!!

Με μεγάλη ευκολία βάφτισε το μαύρο άσπρο…Άλλωστε είναι πεπεισμένος ότι όταν ρίξει το δίλημμα “παραμονή στο ευρώ ή έξοδος και αναζήτηση άλλης συνταγής”, οι πολίτες δεν θα θυμούνται τίποτα από ότι είπε!!!

το Ποντίκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.