Περιμένοντας τους Bαρβάρους


Τζανάκης Μιχάλης Φιλόλογος

Τζανάκης Μιχάλης

Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;

Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

— Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ’ οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.

Αυτές τις μέρες στην Ελλάδα γίνεται της «ρύθμισης το κάγκελο». Όσοι είχαν συνδέσει την επιβεβλημένη και άκρως αναγκαία «ρύθμιση» με το ζακχαρώδη διαβήτη ή την χοληστερίνη, σφάλλουν. Όχι κυρίες και κύριοι δε «ρυθμίζονται» μόνο αυτά. Ρυθμίζονται και άλλες χρόνιες παθήσεις όπως είναι αυτές της «νόσου του κράτους». Αν χρωστάτε- που χρωστάτε αναμφίβολα- στην Εφορία, το ΤΕΒΕ, το χαράτσι και κάθε είδους νεοαποικιοκρατικού φόρου  «don’t worry».

Πολλές – πολλές δόσεις, οι οποίες ρυθμίζονται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να χρωστούν οι επόμενες 125 γενιές Ελλήνων. Οι ευαισθησίες βέβαια των κρατούντων είναι τέτοιες που επιτέλους με νομοθετικές ρυθμίσεις θα ρυθμίσουν τα αρρύθμιστα χρέη των Ελλήνων. Είναι να μη σε πάρουν για «κάφρο».

Τα γλοιώδη ΜΜΕ, βγάζουν «έκτακτα δελτία» και ρεπορτάζ στους δρόμους- ή μήπως του «δρόμου;» για να τονίσουν την «ανακούφιση» ημών των Κάφρων, γιατί θα «ρυθμίσουν» τα χρέη μας για να γίνουμε «ες αεί» χρεώστες της Αποικίας των Τραπεζοκρατών. Παρακολουθώ ενεός τους «ανακουφισμένους» Έλληνες συνεντευξιαζόμενους, οι οποίοι αντί να διαολοστείλουν  τον «ρεπόρτερ» για την ηλίθια ερώτηση του πως «κρίνει τις ρυθμίσεις για την εξόφληση των χρεών», αντί να πουν το αυτονόητο, εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τις δόσεις που θα πληρώνονται από τους Έλληνες – αν υπάρχουν έως τότε- για αιώνες αργότερα.

Οι ρυθμίσεις αυτές βέβαια θα έχουν και «νομικό» μανδύα. Θα ψηφιστούν από τους κ.κ βουλευτάς μας. Καλά είναι τόσο «νούμερα» ή παίζουν με τη νοημοσύνη μας; Νομοθετούν τον Αρμαγεδώνα  και μετά από λίγο νομοθετούν τι άραγε;

Ποιος άνθρωπος μη πάσχων από σοβαρό διανοητικό νόσημα θεωρεί πως το πρόβλημα του Έλληνα σήμερα είναι οι δόσεις του χαρατσιού. Το χαράτσι είναι το πρόβλημα και οι Γενίτσαροι που το επέβαλλαν και το συντηρούν. Το πρόβλημα δεν είναι αν πληρώνω στη ΔΕΗ ή στον ΟΤΕ το φόρο, το πρόβλημα είναι πως βαφτίζουν φόρο οι κλέφτες, αυτά που οι ίδιοι θέλουν να δώσουν στ’ αφεντικά τους.

Απορώ με την ατολμία και την υποκρισία όχι των «λουλούδων» της εξουσίας, αλλά όλων εκείνων που υποτίθεται έπρεπε να εκφράζουν την αγωνία των Ελλήνων που υφίστανται οικονομική και κοινωνική γενοκτονία. Προσέχουν τις λέξεις, τις εκφράσεις να τις πουν «στρογγυλεμένες», ενώ τα πράγματα είναι τόσο προφανή. Η ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών του ΤΕΒΕ είναι το πρόβλημα ή ότι πρέπει να είσαι σαδιστής όταν ζητάς 800 και 900 ευρώ από ένα κατά τ’ άλλα καταστραμμένο επαγγελματία; Τι να ρυθμίσεις όταν πάνω απ’ τους μισούς Έλληνες είναι άνεργοι ή χωρίς εισόδημα; Κι έχουν τα μούτρα να «πανηγυρίζουν» για τις ρυθμίσεις;

Μείζον θέμα οι «επίορκοι» δημόσιοι υπάλληλοι και η «ανταγωνιστικότητα» μέσω ΕΣΠΑ. Τόσο μυαλό κουκούτσι έχουν όλοι οι ανεγκέφαλοι που απλά κερδίζουν χρόνο. Κερδίζουν  χρόνο απλά και μόνο νομοθετώντας ρυθμίσεις. Να τους χαίρεστε τους νόμους και τις «ρυθμίσεις» σας, αν και το μόνο που θέλει πραγματική ρύθμιση είναι το μυαλό σας ή μάλλον η –ανύπαρκτη- συνείδησή σας.

tonoikaipnevmata

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.