Αφήνομαι & Πίστη


Γράφει η Στεφανία Λυγερού

Ο φίλος μου ο Ηλίας έτυχε σε έλεγχο εισιτηρίων στο λεωφορείο, ο εισπράκτορας τον τσέκαρε από μακριά, τον ρώτησε δίχως να μιλήσει, με νεύμα, απάντησε αρνητικά ο Ηλίας δίχως να μιλήσει, με νεύμα, και τον προσπέρασε ο εισπράκτορας. Παρακάτω δε βρέθηκε μία κυρία χωρίς εισιτήριο και ακολούθησε η κανονική διαδικασία, κόπηκε πρόστιμο κλπ. Μου είπε επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που του έχει συμβεί.
Υπάρχει κάτι.. Αυτός που συμμετέχει (κάνει τη βρωμοδουλειά του συστήματος) έχει μόνο ένα προσόν, εκπαιδευμένη όσφρηση. Μπορεί να μυρίσει από χιλιόμετρα μακριά αυτόν που φοβάται. Ε, μόνο σ’ αυτόν επιτίθεται. Εκεί που τον παίρνει.
Ο άφοβος νικάει σήμερα, σε όλα τα μέτωπα.
Και για να μην το αφήσω λειψό να πω και πώς γίνεται κάποιος άφοβος. Άφοβος γίνεσαι αν τους πολεμάς.

Αφήνομαι & Πίστη
Η Μάρω οδηγεί το αμάξι του πεθαμένου αντρός της, δεν πληρώνει τέλη, ασφάλεια, κλπ.
Η φίλη μας η Κυριακή λέει ότι έχουν σφίξει τα πράγματα, τελευταίως πολύ κυνηγάνε και είναι παρακινδυνευμένο που το κυκλοφορεί.
Το πρώτο που πρέπει να αναφέρω είναι ότι η Μάρω ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ. Σε περίπτωση δηλαδή που έρθει αντιμέτωπη, έχει την δύναμη (την προερχόμενη από γνώση) να τους πει «να πάτε να βρείτε τον άντρα μου για να του κόψετε το πρόστιμο, ο τάφος του έχει αριθμό —-, βρίσκεται στην σειρά —-, στο νεκροταφείο Περιστερίου. Αυτοί για τους οποίους δουλεύετε είναι οι δολοφόνοι του. Μου χρωστάνε οι κύριοι, δεν τους χρωστάω τίποτα».
Το βασικό λοιπόν είναι να ξέρεις το δίκιο σου και λόγω αυτού να μπορείς να υπερασπιστείς την στάση σου (άρνηση συμμετοχής στην παράνομη διακυβέρνηση).
Έχει όμως και βαθύτερο το θέμα..
Η Μάρω έχει μια δουλειά να φέρει εις πέρας, όπως όλοι όσοι αγωνίζονται για την αλλαγή. Άρα το σύμπαν την χρειάζεται. Λες να της τύχει γκαντεμιά; «Κατά λάθος» δηλαδή να βρεθεί στη φυλακή από πρόστιμο; Και ποιον θα έχει μετά να κάνει τον αγώνα;
1. Όλους τους αγωνιστές τους προστατεύει το σύμπαν γιατί τους χρειάζεται.
2. Στην περίπτωση που κάτι συμβεί το οποίο σε κάνει να σταματήσεις τον αγώνα, αυτό θα σημαίνει ότι τελείωσε αυτό που έπρεπε να κάνεις.
(Εμπιστεύσου, θα στα στρώσει. Κι αν σου τύχει «γκαντεμιά» σκέψου μήπως έχεις καταλάβει λάθος και κάνεις άλλο από αυτό που έχεις να κάνεις. «Κατά λάθος» πράγματα δεν παίζουν στο σύμπαν.)

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

7 ἀπαντήσεις στὸ Αφήνομαι & Πίστη

 1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Η φίλη σου που οδηγεί με ανασφάλιστο όχημα έτσι και χτυπήσει κάποιον πεζό τι θα κάνει; Ο πεζός από που θα πληρώσει τυχόν νοσοκομεία όταν η φίλη σου δεν θα έχει ασφάλεια να τον αποζημιώσει;

  Ορισμένα πράγματα έχουν και μια λογική που γίνονται. Άλλο το χαράτσι της ΔΕΗ και άλλο το εισητήριο στο λεωφορείο. Δεν γίνεται να ισοπεδώνονται όλα.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Στεφανία Λυγερού γράφει:

  δεν έχεις καταλάβει προφανώς ότι έχουμε πόλεμο

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ Στεφανία Λυγερού γράφει:

  ξέρω κι άλλους που λένε ότι πληρώνουν εφορία γιατί αλλιώς πως θα πληρώνονται οι συνταξιούχοι. Κι αυτό σωστό, όλα σωστά! Αν όμως σταματούσαμε όλοι κάθε πληρωμή προς το δημόσιο θα είχαν ξεκουμπιστεί αυτοστιγμεί. Ποιο είναι το σωστότερο;;;;
  (Για να βρεις το σωστό πρέπει να υπολογίσεις τις συνθήκες. Φυσικά το να σκοτώσεις άνθρωπο είναι κακό, αν αυτός ο κάποιος όμως είναι ένας από τους προδότες ε, είναι όσιο φίλε μου, όχι απλώς το πρέπον.)

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Αυτό που έθιξα με το θέμα της ασφάλειας δεν έχει να κάνει καν με τις πληρωμές και τα έσοδα του Δημοσίου. Είναι καθαρά θέμα Ηθικής και είναι και ξεκάθαρο.

   Αν γίνει ένα τέτοιο ατύχημα κάτω από αυτές τις συνθήκες να δω ποιος θα πει στο θύμα ότι έχει πόλεμο και θα τη γλυτώσει από Θεό και ανθρώπους.

   Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ Στεφανία Λυγερού γράφει:

    Το θέμα με την άποψη (την κάθε μας άποψη) είναι ότι μάς χαρακτηρίζει. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ. Κι εδώ να πω κάτι που έχει τεθεί ψευδώς. Το δύσκολο/ασήκωτο δεν είναι το να μας κρίνουν οι άλλοι (αυτό το ψέμα ευθύνεται για την προσπάθεια που καταβάλουμε να σωστοποιήσουμε ακόμα και την πιο λάθος μας άποψη) το δύσκολο/ασήκωτο είναι το ότι μας κρίνει ο εαυτός μας γι’ αυτό που είμαστε, βάσει αυτών που πρεσβεύουμε. Και δεν μπορεί κανείς μας να ξεφύγει από αυτόν (τον εαυτό). Και δεν μπορεί κανείς μας να τον πείσει σωστοποιώντας το λάθος. Ας μείνουμε λοιπόν όλοι με τις απόψεις μας, κανείς να μην αλλάξει. Κουβαλάνε μέσα τους και το τίμημα/την πληρωμή (πληρωμή γι’ αυτό που καταφέραμε να γίνουμε ζώντας).

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    Γεια σου Στεφανία…

    Δεν αντιλέγω σε αυτό. Αλλά σε αυτό που σου κάνω ζήτημα βρίσκεις μονίμως δοκάρι…
    Ή δεν γίνομαι αντιληπτός στο πόσο αξία έχει η ζωή του κάθε ανθρώπου ( η οποία είναι ανεκτίμητη για να γίνει θέμα αξιολόγησης και αντιπαράθεσης σε οποιονδήποτε πόλεμο και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες) ή δεν θες να απαντήσεις πράγμα που είναι απολύτως σεβαστό.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.