Κουράγιο… το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή!


Γράφει ο Δευκαλίων

Σήμερα έχουμε επέτειο! Μαύρη επέτειο!
Σαν σήμερα πριν τρία (3) ακριβώς χρόνια, στις 23 Απριλίου 2010, ημέρα Παρασκευή ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, ο Γιώργος Παπανδρέου από το ακριτικό Καστελόριζο ανακοίνωσε στον εμβρόντητο Ελληνικό Λαό ότι αποφάσισε να ζητήσει την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης.
Συγκεκριμένα, η χώρα με την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον θετικό ψήφο της πλειοψηφίας της Βουλής των Ελλήνων εντάχθηκε υπό τον τριπλό μηχανισμό οικονομικής επιτήρησης, ο οποίος αποτελούνταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η τρομερή και φοβερή τρόικα!
Με απλά Ελληνικά… Η Ελληνική πολιτεία αποδέχονταν να τεθεί η Ελληνική Οικονομία υπό καθεστώς επιτήρησης των δανειστών προκειμένου να…
μπορέσει το Ελληνικό Κράτος να δανεισθεί ώστε να εξυπηρετήσει το χρέος της χώρας.  Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη θέση. Κακά τα ψέματα, κάτι ο εκβιασμός, η τρόικα, η χρεοκοπία, κάτι το μικροαστικό και απολίτικο όραμα της διόρθωσης των κακών της Ελληνικής πολιτείας…
Άλλη ήταν όμως η αλήθεια!
Με το πρόσχημα ελέγχου της Ελληνικής Οικονομίας και τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Κρατικής μηχανής, προκειμένου να πάρουν πίσω τα χρήματα τους οι δανειστές, έγιναν σημεία τα τέρατα. Οι συντάξεις και οι μισθοί μειώθηκαν τόσο πολύ με αποτέλεσμα σήμερα η μέση ελληνική οικογένεια να έχει εισοδήματα κάτω ή στα όρια της φτώχειας. Η μείωση της ρευστότητας της μέσης ελληνικής οικογένειας μείωσε κατά συνέπεια και την λιανική κατανάλωση.
Τρομερή ύφεση πλήττει τα τελευταία χρόνια την Ελληνική Οικονομία. Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και η ελεύθερη πτώση συνεχίζεται. Οι άνεργοι από περίπου 300 χιλ έφτασαν αισίως στο 1,3 εκατ. και συνεχώς αυξάνονται. Αυτοκτονίες, δυστυχία, εξαθλίωση, φτώχεια, πείνα και απόγνωση.
Θα μου πει ο καλόπιστος αναγνώστης: «Όλα αυτά τα ξέρουμε».
Σωστά, τα ξέρουμε τα γνωρίζουμε και τα ζούμε! Θα απαντήσει ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων.
Και θα συνεχίσει γεμάτος αγωνία και απόγνωση ο καλόπιστος αναγνώστης: «Σήμερα τι γίνεται; Πως θα γλυτώσουμε από αυτή την κόλαση που κάθε ημέρα που περνάει γίνεται χειρότερη;».
Η στήλη θα απαντήσει: Κουράγιο… το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.