Τα οικιακά φωτοβολταϊκά και οι «λαγοί»


Θα μπει τελικά έκτακτη εισφορά και στα οικιακά φωτοβολταϊκά; Στο νέο σχέδιο νόμου – χαστούκι στις ΑΠΕ και ειδικότερα στα φωτοβολταϊκά δεν υπάρχει πρόβλεψη για χαράτσι και στα οικιακά. Υπάρχουν, όμως, διαρροές και ήδη φαίνεται πως αρχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους.
Οι πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη του ΥΠΕΚΑ δεν έβαλαν στο σχέδιο νόμου τη σχετική πρόβλεψη για να κάνουν τη δουλειά οι «λαγοί». Όπου «λαγοί» είναι ορισμένοι από τους θιγόμενους από τις νέες προβλέψεις του σχεδίου νόμου που δικαίως για κάποιους, αδίκως για κάποιους άλλους, θα πουν «γιατί δεν θίγετε και τα οικιακά»…
Έτσι μετά το ΥΠΕΚΑ θα ανταποκριθεί στο «λαϊκό» αίτημα και θα επιβάλλει έκτακτη εισφορά επί του τζίρου και σ’ όσους έβαλαν στη στέγη του σπιτιού τους φωτοβολταϊκό για να επεξαρτηθούν από τα ορυκτά καύσιμα και μάλιστα με οικονομικό όφελος.
Οι πληροφορίες λένε, μάλιστα, ότι δεν αποκλείεται η τροπολογία αυτή να μπει στο πολυνομοσχέδιο – «σκούπα» και όχι στο σχετικό για τις ΑΠΕ.

Βέβαια, υπάρχει και η δεύτερη βερσιόν της διαρροής. Οι «λαγοί» προμηνύουν το απόλυτο κακό και έρχεται η καλή κυβέρνηση για να τους διαψεύσει…

Όποια εκδοχή και εάν τελικά επικρατήσει, το κεντρικό συμπέρασμα είναι ένα: Η αντιαναπτυξιακή και αναποτελεσματική τακτική που ακολουθεί το ΥΠΕΚΑ στην προσπάθειά του να λύσει το πρόβλημα στην αγορά ενέργειας. Μια πολιτική που επιμένει να πριμοδοτεί τα βρόμικα καύσιμα και ζητάει τα ρέστα από τις ΑΠΕ, τον μοναδικό, στην κρίση που διέπει τη χώρα, τομέα που αντιστέκεται στη γενικά ακινησία και αφασία επενδύοντας και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

loutraki1

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.