Μειώστε της ασφαλιστικές εισφορές κατά 30-40% πριν κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις


Στο 40% ανέρχεται το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας.

Αυτή η έκρηξη ανασφάλιστης εργασίας δεν οφείλεται ασφαλώς στο ότι τρελάθηκαν ξαφνικά τον τελευταίο χρόνο οι Έλληνες επιχειρηματίες και σε συνεργασία με τους εργαζομένους- υπαλλήλους τους, αποκρύβουν τις ασφαλιστικές εισφορές.

Μην προστρέξει κανείς και υποστήριξη την άποψη ότι οι κακοί επιχειρηματίες αρνούνται να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, γιατί δυστυχώς δεν ισχύει αυτό.

Ο λόγος αύξησης της ανασφάλιστης εργασίας έχει να κάνει με την ίδια αιτία που απέτυχε το Κράτος να αυξήσει τα έσοδα του από τον φόρο πετρελαίου.

Βέβαια δεν έχουν αυξηθεί οι ασφαλιστικές εισφορές, όμως έχουν μειωθεί κατακόρυφα οι εισπράξεις των επιχειρήσεων, για αυτό άλλωστε και οι περισσότερες κλείνουν.

Αντί το Υπουργείο ανάπτυξης να σχεδιάζει προγράμματα επιδότησης των επιχειρήσεων νέων ή παλιών, ίσως ήταν εξυπνότερο και ποιο αποτελεσματικό για την οικονομία, να μειωθούν τουλάχιστον κατά 30% -40% οι ασφαλιστικές εισφορές.

Μια τέτοια κίνηση θα δώσει προοπτική στις ίδει υπάρχουσες επιχείρησης, στην ανταγωνιστικότητα, και σίγουρα θα μειωθεί ο αριθμός των ανασφάλιστων, αφού δεν θα έχουν πλέον ισχυρό κίνητρο εργοδότης και εργαζόμενος, να αποκρύβουν τις εισφορές, όπως γίνετε τώρα.

Τώρα ο κάθε εργαζόμενος, βλέποντας και ο ίδιος ότι δεν έχει περιθώρια η επιχείρηση που δουλεύει, αναγκάζεται από την πραγματικότητα να μην απαιτεί ούτε ο ίδιος ασφάλιση.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Μειώστε της ασφαλιστικές εισφορές κατά 30-40% πριν κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις

  1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

    Reblogged this on Oxtapus *beta and commented:
    Προσθέστε ἐδῶ τὴν δική σας ἄποψη… (προαιρετικό)

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.