Πολεμικές αποζημιώσεις


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου Θανάση Νικολαΐδη 

ΣΕ ποιον «ανέθεσαν» (οι Αμερικανοί) την ανόρθωση της Ευρώπης, μεταπολεμικά; Στους Γερμανούς που την κατέστρεψαν! Στην ηττημένη Γερμανία των δύο πολέμων καταδικασμένη παγκόσμια και αφημένη στο έλεος των νικητών. Σε λαό τρομαγμένων (μεταπολεμικά), που συμπεριφέρθηκαν σαν θηρία (στον πόλεμο). Στον Γερμανό με τα πρωτόγονα ένστικτα αφυπνισμένα στους «φούρνους», και με τις αρετές του κρυμμένες.

ΤΟ θέμα μας δεν είναι οι Γερμανοί και τα εγκλήματά τους, αλλά οι λεγόμενες πολεμικές αποζημιώσεις. Για την υλική ζημιά που μας προξένησαν, μιας και οι πληγωμένες ψυχές δεν πρόκειται να βρουν γιατρειά. Εμείς, λοιπόν, τις ζητάμε κι αυτοί (οι σύγχρονοι Γερμανοί) δεν ανταποκρίνονται, οι λαοί περιμένουν τη δικιά μας δικαίωση για ν’ ανοίξει κι ο δικός τους δρόμος, ωστόσο, «ουκ αν λάβοις παρά του…έχοντος». Γιατί είναι ισχυρός (με τις δικές του αλλά και με «υπερπόντιες» πλάτες), δίκαιος (με τη δικιά του λογική) και ηθικός (με τη δικιά του ηθική).

ΓΙ αυτό κι εμείς δεν πολυελπίζουμε, χωρίς να τα παρατάμε. Γι αυτό και βάζουμε μπροστά τις ιστορικές μας μνήμες και τη λογική μας. Για το δίκιο μας σε περιπτώσεις ξένων που μας προξένησαν δεινά. Μονάχοι είτε ομαδικά και, δυστυχώς, ενταγμένοι στην ίδια «Συμμαχία». Μας λοιδορούν σιωπώντες κι ούτε σκέψη για πολεμικές αποζημιώσεις και αποκατάσταση (μας).

ΝΑ πάμε, λοιπόν, λίγο μακριά στο χρόνο, αλλά πολύ κοντά στα θύματα και το δράμα της Ελλάδας των «δύο Ηπείρων και των πέντε Θαλασσών». Τη νικηφόρο μικρασιατική εκστρατεία, τη συντριβή που ακολούθησε, και την καταστροφή που σφράγισε την τραγωδία. Ήταν «έργο» Συμμάχων βουτηγμένο στην προδοσία τους και στη διχόνοια μας.

ΔΕΝ έδωσαν δεκάρα τσακιστή οι «Σύμμαχοι» για τους πρόσφυγες κι ούτε τους το ζητήσαμε, δεν έβαλαν λιθαράκι για να τους στεγάσουν, δεν έστειλαν σταγόνα αναλγητικού για τις πληγές του ελληνισμού. Έτσι στήνονται οι μεγάλες (Συμμαχικές) προδοσίες, έτσι περιφρονείται η «ευκολόπιστη και πάντα προδομένη» που δεν απαιτεί αποζημιώσεις μη χαλάσει η «Συμμαχία».

ΝΑ πάμε και στη μεγάλη ηθική και υλική ζημιά του Εμφυλίου μας; «Έργο» των Άγγλων του Τσώρτσιλ, κρυμμένο σε συμφωνίες που μας «έδεσαν» και σε εξώθηση για αλληλοεξόντωσή μας. Δεν μας σκότωσαν οι ίδιοι (εξαιρέσει των «Δεκεμβριανών»), δεν αποδεικνύεται η παρέμβασή τους και μόνο τη ζημιά εισπράξαμε ως Έλληνες του διχασμού και της εξάρτησης.

ΝΑ ζητήσεις πολεμική αποζημίωση απ’ τους Άγγλους με την «τέχνη» και την τεχνική τους να ανοίγουν πολέμους; Θα μας πάρουν στο ψιλό…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.