Νέο δωράκι της κυβέρνησης στους εφοπλιστές


ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣΣυνεχής και απροκάλυπτη ευνοϊκή μεταχείριση την ώρα που κρύβουν εκατομμύρια σε φορολογικούς παραδείσους

Μπορεί για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις τα χαράτσια και οι φόροι να πέφτουν βροχή, η κυβέρνηση όμως και το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν την ευνοϊκή μεταχείριση του εφοπλιστικού κλάδου παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις για φοροαποφυγή.

Μπορεί τα ξένα Μέσα Επικοινωνίας να βγάζουν συνεχώς στοιχεία σχετικά με τα ποσά που γλιτώνουν ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις που υποστέλλουν την ελληνική σημαία για χάρη σημαιών ευκαιρίας με ελάχιστη φορολόγηση, ωστόσο ο Γιάννης Στουρνάρας συνεχίζει απτόητος το έργο προστασίας τους, που έχει αναλάβει.

Μάλιστα, στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να περάσει από τη Βουλή τις επόμενες ημέρες, οι δήθεν πατριώτες της ελληνικής οικονομίας θα «εισπράξουν» ακόμα ένα δωράκι. Σύμφωνα με φωτογραφική διάταξη, οι ναυτιλιακές εταιρίες εξαιρούνται από την εισφορά του εισαγόμενου συναλλάγματος που είχε επιβληθεί στις ναυλομεσιτικές.  Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο αναφέρεται πως “η προβλεπόμενη εισφορά δεν επιβάλλεται σε ημεδαπές και αλλοδαπές εταιρείες που έχουν εγκαταστήσει γραφείο ή υποκατάστημα δυνάμει του άρθρου 25 του Ν 27/1975 και ασχολούνται με τη διαχείριση ή εκμετάλλευση πλοίων υπό ελληνική ή ξένη σημαία, καθώς και λοιπές εργασίες που προβλέπονται από την εγκριτική πράξη εγκατάστασής τους”.

Το θέμα έχει προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις των ναυλομεσιτών που βλέπουν τους ιδιοκτήτες πλοίων να απαλλάσσονται από το χαράτσι ενώ εκείνοι να συνεχίζουν να το καταβάλουν κανονικά.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Νέο δωράκι της κυβέρνησης στους εφοπλιστές

 1. Ὁ/ἡ GEO γράφει:

  ΕΙΠΑΜΕ
  Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ.
  ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
  ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ .
  ΤΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ .

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.