«Θέμα χρόνου το νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα»


Andreas Mölzer

Η ανακοίνωση της Eurostat για το έλλειμμα του 2012 γέννησε αντιδράσεις αλλά και αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Ο Ευρωβουλευτής της Αυστρίας, μάλιστα, Andreas Mölzer, σχολίασε σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι αποτελεί απλά θέμα χρόνου το νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.

Μερικά από όσα ανέφερε ήταν τα εξής:

«Στην Ελλάδα η δημοσιονομική τρύπα δεν ανέρχεται σε 6,6%, όπως είχε προβλέψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά σε 10%. Και στην Ισπανία, επίσης, η κατάσταση  με το έλλειμμα του 10,6% είναι ανησυχητική».

Ειδικά στην Ελλάδα, η οικονομία προκαλεί έντονο προβληματισμό στον Αυστριακό Ευρωβουλευτή, ο οποίος αδυνατεί να δει πώς η χώρα μας θα μειώσει το έλλειμμα κάτω του 3% έως το 2016:

«Στην πράξη οδηγούμαστε στο ότι οι πιστωτές, ανάμεσά τους επομένως και η Αυστρία, όχι μόνο μπορεί να χάσουν χρήματα, αλλά αποτελεί απλά θέμα χρόνου ώσπου η Ελλάδα να χρειαστεί ένα νέο πακέτο διάσωσης».

Ενόψει αυτών, ο Mölzer θεωρεί αποδεδειγμένο το ότι θα ήταν καλύτερο η Ελλάδα να είχε εξέλθει της ευρωζώνης ήδη από το 2010.

«Έτσι, η Αθήνα έχασε τρία σημαντικά χρόνια, ώστε να εξυγιανθεί μέσω του δικού της εθνικού νομίσματος. Αντ’ αυτού, η επονομαζόμενη πολιτική διάσωσης της ΕΕ οδήγησε στο να κατευθύνεται η Ελλάδα προς τον γκρεμό», είπε.

Επιπλέον, στο στόχαστρο του Ευρωβουλευτή μπήκε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

«Αν τα κεντρικά της Ε.Ε. προβλέπουν για την Ελλάδα έλλειμμα 6,6% αλλά αυτό στην πραγματικότητα βρίσκεται στο 10%, τότε εντείνεται η υποψία ότι λειτουργούν με φανταστικά νούμερα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει επιτέλους να πει την αλήθεια στους πολίτες αντί να υπεκφεύγει».

ysterografa

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.