Η Google εξαφάνισε την Σάμο από τον χάρτη


Η εταιρεία που είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο, η εταιρεία που αγοράζει άλλες εταιρείες για να τις κλείσει και να μειώσει τον ανταγωνισμό, η εταιρεία που δεν αγοράζει τίποτε αλλά αποκλειστικά πουλάει διαφήμιση, μπήκε (εδώ και καιρό) και στον τομέα της “παροχής υπηρεσιών”, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της, προκειμένου να γίνει ακόμη πιό ισχυρή, προκειμένου να κατορθώσει το “απαγορευτικό” μονοπώλιο στο διαδίκτυο.

Μέσα σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια κινούμενη και χωρίς να βρίσκει καμία ουσιαστική αντίδραση όποτε υπάρχουν “παρασπονδίες” που θέτουν ζητήματα ασφάλειας ή και… συνόρων για ολόκληρα κράτη, η Google συνεχίζει ακάθεκτη στον κόσμο του “επιχειρείν”. Και πολύ καλά κάνει, όταν οι άμεσα θιγόμενοι και υπεύθυνοι πολιτικοί και κυβερνήσεις, της επιτρέπουν να κινείται ανεξέλεγκτα και να δημιουργεί μέσω “τεχνικών λαθών” εντυπώσεις και εικόνες που όχι μόνο δεν συνάδουν με την πραγματικότητα, αλλά δύνανται να λειτουργήσουν και ως πυροκροτητής στις σχέσεις μεταξύ των κρατών.

Ενώ, λοιπόν, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών βλέπει με… «γκρι» απόχρωση όλο και περισσότερα ελληνικά νησιά, το Google Maps είπε να το παρακάνει εξολοθρεύοντας ολοσχερώςκάποιο από αυτά…

Ο λόγος για την όμορφη Σάμο που εξαφάνισε από τον χάρτη, εμφανίζοντάς την ως θάλασσα, άγνωστο για ποιους λόγους.

Αν και το περίγραμμα της νήσου φαίνεται, όπως και οι ονομασίες, εντούτοις λείπει το λευκό υπόβαθρο που να υποδεικνύει ότι πρόκειται για νησί και όχι για κάποια θαλάσσια έκταση.

Δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για της «τεχνικής ανωμαλίας».

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.