Πολιτική γκραβούρα


γραφει ο αρισταρχος

ford-fiesta-free-st-the-169797Σκάω, τσατίζομαι, πλαντάω και η γροθιά μου εκτοξεύεται στο άτυχο και άμοιρο τρανσιστοράκι που τόλμησε να αναμεταδώσει τις απαντήσεις της τριοδικής διακυβέρνησης σχετικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ανάσχεση της ανεργίας. Άκουσον, άκουσον “μπροστά στο φάσμα της ανεργίας… ” . Ή κατά πως λέει ο λαός “απ’ το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα” , και μη μιλάτε.

Το σπίτι δεν με χωράει, νιώθω έντονη την επιθυμία να βγω να πάρω αέρα. Ίσως μια μπύρα, ίσως ένα καφέ. “Ακριβό μου διθέσιο αμάξι δικό μου”. Άσε μας ρε Πρωτοψάλτη με τα ακριβά σου γούστα,δες… Ζεύω τα ενενήντα άλογα μπροστά από το Fiesta και φορτώνω άλλους τρεις επιβάτες. Σουζάρει το διαολάκι και ο συμπλέκτης αρπάζει φωτιά στις 4.500σαλ. Κι ας κρύβουν την γυαλάδα τους οι ζάντες κάτω από  το σεληνόφως. Ζωηρό τρέχει στους δρόμους παρέα με τέσσερις κολλητούς. Μόνη παραφωνία το μόνιμα αναμμένο λαμπάκι. Πάμε με την ρεζέρβα και ο υπολογιστής μας βγάζει 29χλμ και η Adele  cresendo από τα τέσσερα ηχεία στο set fire to the train.

Στην γωνία πριν το φανάρι μας την έχουν στημένη. Άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια. Φτου γαμώ, απλήρωτη. Τώρα τι γίνεται; Τίποτε παραπάνω από ένα χοντρό πρόστιμο και… περαστικά μας. Τέλειωσε ο ΟΑΕΔ και μαζί του τα λεφτά. Πάλι μερτικό στην ζημιά η σύνταξη. Την ροκανίζουμε μαζί με την τριοδική κυβέρνηση στο όνομα της επιβίωσης.

“Ρε σεις, γίναμε ρόμπες με τα πέντε ευρώ για βενζίνα αλλά ο υπάλληλος φώναζε πως είδε και χειρότερα”. Πόσο χειρότερα, ένα λίτρο; Άσε, το λαμπάκι δεν σβήνει με τόσο λίγο. Και ποιος νοιάζεται; Τέσσερα μπακούρια άνεργα με ένα εικοσάρικο στο σύνολο που να κονέψουν και που να σταθούν.

Οχτώ μπουκάλια πράσινη, ένα για τον καθένα και από ένα ρεζέρβα. Πάνω στα ορεινά της πόλης καθισμένοι κάτω από ένα πεύκο και ατέλειωτη νυχτερινή θέα. “Ρε μάγκες, πως θα βάλουμε στο φιεστάκι δέκα ελέφαντες;” Γελάκια και ύστερα ησυχία. Η δροσιά της μπύρας δίνει υπόσχεση για καλές συνθήκες σκέψης μα έλα που η ψυχή έχει πάνω της μαυρίλα. Και κανείς δεν μιλάει, μόνο ο καλαμπουρτζής συνεχίζει “Δυό μπροστά, δυό πίσω και έξη σε φωτογραφία” και χωρίς να περιμένει το γέλιο που δεν έρχεται συνεχίζει ακάθεκτα. “Και ποιος θα οδηγήσει ρε ξύπνιοι;” κοιταζόμαστε μεταξύ μας και η απάντηση μας στέλνει κανονικά “αυτός που έχει δίπλωμα!” “Τι δίπλωμα, γνήσιο;”Τα πολλά γέλια βγάζουν δάκρυα. Και τα δάκρυα φέρνουν νεύρο που θα σηκώσει το χαλί και θα φανεί η κατάντια μας.

Τελικά ναι! Ήταν γυμνός ο βασιλιάς . Αλλά ποιος τον έβλεπε. Γι αυτό και κυκλοφορούσε ανενόχλητος σε μια άδεια πλατεία όταν μέσα ψήφιζαν… τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι. Ποιος νοιάζονταν για ένα κοιλαρά γυμνό γέρο βασιλιά;   Κανένας, γιατί ήταν όλοι απόντες όταν άλλοι αποφάσιζαν γι αυτούς.

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.