Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Άνευ προηγούμενου εθνική επιτυχία η πώληση ΟΠΑΠ


DAC8C2D792B6063FCDE2464D425C9A32Η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Στέλιος Σταυρίδης, πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Πρόσθεσε ότι ο ΟΠΑΠ μπαίνει σε μια νέα εποχή και αυτό που θα πρέπει ο κάθε πολίτης να σκεφτεί είναι να μείνει ο οργανισμός εύρωστος για να μπορεί να αποφέρει τους φόρους τους οποίους έχει βάλει το κράτος. Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, το κέρδος για το κράτος – ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος – θα είναι 6,3 δισεκατομμύρια την επόμενη δεκαετία.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 712 εκατ. ευρώ και αποτελείται από τα 652 εκατ. ευρώ που είναι η προσφορά της Emma Delta μαζί με τα μερίσματα της χρήσης του 2012, ύψους 60 εκατ. ευρώ, που θα εισπραχθούν από το ελληνικό δημόσιο. Ο κ. Σταυρίδης επισήμανε ότι το τίμημα, αντιστοιχεί σε 18,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2013.

«Αν δεν κάναμε την αποκρατικοποίηση θα παίρναμε 13 εκατ ευρω. Τώρα εισπράττουμε 652 εκατομμύρια», τόνισε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κάνοντας παράλληλα λόγο για μία «άνευ προηγούμενου εθνική επιτυχία» και «ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από διεθνείς επενδύτες. Μπορεί να λεει ο καθένας ο,τι θέλει, αλλά να το τεκμηριώνει με νούμερα».

Για τα ακίνητα του δημοσίου, είπε πως πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχουν εκφράσει δήμοι, είπε ότι «οι δήμαρχοι έχουν καλή πρόθεση, αλλά να δούμε την πραγματικότητα, δεν έχουν χρήματα οι δημοτικές αρχές. Χρειάζονται μεγάλες, ξένες επενδύσεις».

Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις για τις αποκρατικοποιήσεις των ακινήτων του Δημοσίου, είπε ότι πολλά ακίνητα έχουν προβλήματα αδειοδοτήσεων κτλ και χρειάζονται χρόνο.

Ο κ. Σταυρίδης τόνισε ότι πολλά ακίνητα είναι ερείπια, γιατί «κάποιοι τοπικοί άρχοντες λενε ‘μην το πειράζεις είναι δικό μου’».

Γνωστοποίησε ακόμα, ότι χωρίς το έσοδο των ακινήτων του δημοσίου, ο στόχος για φέτος επιτυγχάνεται κατά 90%, καθώς τα πολλά έσοδα προέρχονται από τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ.

Για το ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά και επεσήμανε ότι το Ταμείο υλοποιεί τις αποφάσεις της Βουλής, «δεν μπαίνει στα πόδια της κυβέρνησης».

Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους χαρακτήρισε τη πώληση του ΟΠΑΠ ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΊΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. Είπε ότι η αποκρατικοποίηση αποτελεί σκοπό για την κυβέρνηση και στείρο δογματισμό.

skai.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.