H «ΔΟΣΗ»


Τζανάκης Μιχάλης Φιλόλογος

Τζανάκης Μιχάλης
Φιλόλογος

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο ειδήσεις να περνούν στα «ψιλά» και να μην διυλίζονται απ’ το αναγνωστικό κοινό, που η αλήθεια είναι πως αποκαμωμένο πια έχει απηυδήσει απ’ τον καθημερινό καταιονισμό που δέχεται καθημερινά. Εθισμένο πλέον στο ζόφο της πραγματικότητας περιμένει τον «από μηχανής θεό». Είναι κι αυτό μια «κάποια λύσις», θα πει κάποιος.

Κάπου εκεί λοιπόν, μεταξύ αναμενόμενης ρύθμισης «αρρύθμιστων» δόσεων και αναμενόμενου «πλεονάσματος», άλλη μια είδηση με βγάζει απ’ τη Μεγαλοβδομαδιάτικη κατανυκτική διάθεση και την κρυφή μεν, προσδοκώμενη δε, «αναστάσιμη» αισιοδοξία…

Διαβάζω:

«Η Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Ηρακλείου απευθύνει παράλληλα κάλεσμα στους επαγγελματίες να μιλούν για το πρόβλημά τους σε δικούς τους ανθρώπους, ή να συμβουλεύονται τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

“Τελικά είναι αλήθεια!!!
Είμαστε στο σωστό δρόμο!!!
Υπάρχει ανάπτυξη!!!
Στον…. αριθμό των αυτοκτονιών των συναδέλφων!!!
Πουθενά αλλού!!!
Αν το κόστος της «σωτηρίας» πρέπει να μετρηθεί σε ΑΙΜΑ, άδικο αίμα, ΦΤΑΝΕΙ!!! Δεν θέλουμε άλλη «σωτηρία». Αφήστε μας να παλέψουμε μόνοι μας.

Συνάδελφοι ψυχραιμία!!!
Δεν είναι λύση η αυτοκτονία. Για κάποιους είμαστε αριθμοί και τίποτα άλλο.
Ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρει πλέον.
Συνάδελφοι ψυχραιμία!!!
Μιλήστε με τους οικείους σας. Απευθυνθείτε στη Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης της Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. (281039….).
Βγάλτε την πίεση από μέσα σας. Αυτοκτονώντας δεν λύνονται τα προβλήματα.
Αντίθετα διογκώνονται για κείνους που μένουν πίσω.
Τα χρέη δεν διαγράφονται. Τα «φορτώνονται» οι νόμιμοι κληρονόμοι.
Ας παλέψουμε. Ας αγωνιστούμε, έστω και μόνοι μας.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΔΙΚΟ ΑΙΜΑ!!!”

Ο Οργανισμός Επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων του νομού μη αντιλαμβανόμενος την επερχόμενη «Ανάπτυξη» του Στουρναροειδούς και των συν αυτώ «τεχνοκρατών», προσπαθεί να ανασχέσει την αυτοκτονική τάση των επαγγελματιών συνανδέλφων του. Δυστυχώς η πάλαι ποτέ «Ισχυρή Ελλάδα» φτιάχνει αγχόνες και πηδά απ’ τις ταράτσες, την ίδια ώρα που η «ευρωπαϊκή συμμορία» των τραπεζών υποθηκεύει το μέλλον πολλών μελλοντικών γενεών.

Δεν ξέρω αν αρκεί το τηλέφωνο των συνεργαζόμενων ψυχολόγων ή θα ήταν καλό να προστεθεί και κάποιο τηλέφωνο ψυχιάτρων για τους «εκτελεστές» της χώρας. Η ανακοίνωση, αν τη διαβάζω καλά, είναι μια ευθεία καταγγελία για «φόνους» κατά συρροή και προμελετημένους. Ο ΟΕΒΕΝΗ είναι ένας φορέας που εκπροσωπεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και ο λόγος του, αν μη τι άλλο έχει κάποια βαρύτητα.

Αν οποιοσδήποτε πολίτης αντιλαμβάνεται έναν επίδοξο δολοφόνο να καραδοκεί να δράσει πως αντιδρά άραγε; Συμβουλεύει το υποψήφιο θύμα του να πάει σε ψυχολόγο ή μήπως ενεργεί πολύ πιο δυναμικά, ώστε να αφοπλίσει τον καθ’ έξη δράστη;

Η πρόληψη των «αυτοκτονιών» είναι μάλλον παθητική στάση. Όσο ο ραγιαδισμός μας εμπεδώνεται στην (μη)συνείδηση των «σωτήρων» μας, οι αγχόνες θα σφίγγουν και οι «φορείς» απλώς θα συνιστούν ψυχραιμία. Τα «καλέσματα» στους επιχειρηματίες να απευθύνονται σε γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης είναι η παραδοχή της απόλυτης ήττας. Η «παράταση» τέλειωσε, το ματς φαίνεται να κρίνεται στον «ξαφνικό θάνατο» – οι ποδοσφαιρόφιλοι τον γνωρίζουν.

Η παραπάνω είδηση διαβάζοντάς την τούτες τις μέρες μ’ έκανε να σκεφτώ πολύ σοβαρά το «Γολγοθά» που περνούν οι «τοξικομανείς» από τους «εμπόρους», μέχρι την τελευταία και θανατηφόρα «δόση».

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.