Η τρικομματική σε μεγάλα κέφια


Eίμαστε τυχεροί άνθρω­ποι, αλλά μας γνέφει συ­νέχεια η αχαριστία και γι’ αυτό δεν ησυχάζουμε απ’ τα πάθη μας… Παρότι έχουμε μια θεόσταλτη τρικομματική κυβέρνηση, που έχει φέρει για τα καλά τη φαντασία στην εξουσία, εμείς, αγκιστρωμένοι πεισματικά στις εμμονές μας, αδυνα­τούμε να δούμε ότι τα πράγματα πη­γαίνουν καλύτερα.

Το γράφει καθαρά η αιτιολογική έκ­θεση στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε κατεπειγόντως μόλις την περα­σμένη Κυριακή στη Βουλή: «Η Ελλη­νικήΟικονομία στα τρία χρόνια του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρ­μογήςέχει επιτύχει αξιοθαύμαστα αποτελέσματαπου έχουν διορθώσει στρεβλώσεις ετών και έχουν θέσει τις βάσεις για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη…»!

Κρίμα που δεν είναι μαζί μας για να το γιορτάσουν και οι χιλιάδες αυτόχειρες της τελευταίας τριετίας, οι 1,3 εκατομμύρια άνεργοι, οι έξι στους δέκα νέοι μας που γυροφέρ­νουν άπραγοι χωρίς εργασία και τα 200.000 Ελληνόπουλα που πήραν των ομματιών τους για να γλιτώσουν από τη… στοργή αυτής τηςμητριάς πατρίδας.

Στη Βουλή στοιχημάτιζαν με βεβαιό­τητα ότι ο συντάκτης της έκθεσης πρέ­πει να ήταν υπό την επήρεια ισχυρών ναρκωτικών (!!!), όταν έγραφε ότι το 2013 η ύφεση τελειώνει και πως από το νέο έτος θα μπούμε στη λεωφόρο της ανάπτυξης!

Από την πρώτη κιόλας ώρα που η Ελ­λάδα μπήκε στην καταχνιά των μνημονίων, οι πολιτικά – κάποια μέρα ίσως και ποινικά – υπόλογοι υπόσχονται κάθε τόσο ότι όπου να ’ναι θα βγούμε στο ξέφωτο, αλλά οι προβλέψεις τους έχουν τόση αξία όση κι ένα κάλπικο νόμισμα. Ξεχνιούνται μέσα στον κύκλο του ψέματος που ζώνει τη ζωή μας και μας αλέθει.

Άνθρωπος δεν υπάρχει να θρηνήσει το χάλι μας κι ο Στουρνάραςπου ανέλαβε για λογαριασμό των δανειστών το υπουργείο Οικονομικών, περιφέρει τα γαλανόλευκα ράκη στην Εσπερία και συλλέγει επαίνους από την τρόι­κα για την πιστή τήρηση των ρημάτων της.

Οικονομική βία

Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε στο φτερό και αδιαμαρτύρητα από τους εθνικούς μας αντιπροσώπους και χά­ρη σε αυτή την ψήφο αποδεσμεύθηκε τη Δευτέρα η πρώτη δόση των 2,8 δισ. ευρώ από ένα σύνολο 8,8 δισ. που ελπίζουν να εισπράξουν στο Γενικό Λογι­στήριο μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Μέσα σε ένα μόνο άρθρο, ώστε να μην μείνει κανένα περιθώριο για πιθανές διαφοροποιήσεις, οι άτυχοι φορολογούμενοι φορτώθηκαν μέτρα συνολικού ύψους δισευρώ, χω­ρίς καμία μέριμνα για τους φτωχούς, τους αποκλεισμένους και τους απρο­στάτευτους από την ανεξέλεγκτη οι­κονομική βία.

«Στενοχωρηθήκατε που δεν σας βγήκε ότι δεν φέραμε νέα μέτρα», εί­πε με τη γνωστή χαιρεκακία του στην Αριστερά ο φοβερός Στουρνάραςπου με επιμέλεια χτίζει την εικονική οικο­νομική μας πραγματικότητα.Θεωρεί προφανώς ότι το χαράτσι στα ακίνη­τα, που συνεχίζεται εν αναμονή του ενιαίου τέλους που θα ισχύσει από το 2014, δεν είναι φόρος, αλλά προσφέ­ρεται σαν γλύκισμα! Και μάλιστα χαρά­τσι ακόμα και στα γιαπιά, την ώρα που οι υπηρεσίες του «αδυνατούν» να φέ­ρουν στη Βουλή ακριβές περιουσιολό-γιο, ώστε να φορολογείται ο μεγάλος πλούτος.

Στο «τσακ», και επειδή τους πήρανε χαμπάρι, αποφεύχθηκε η αθλιότητα του Μαξίμου, την οποία συνυπέγρα­ψε πρόθυμα το πουλέν της ΔΗΜΑΡ και υπουργός Διοικητικής «Μεταρρύθμι­σης» ΑΜανιτάκης προτού τον αδειάσουν άγαρμπα, που στερούσε τη δυ­νατότητα προσφυγής του απολυμένου σε ασφαλιστικά μέτρα. Θα το περά­σουν με τη δεύτερη…

Την ίδια στιγμή, οι αγρίως συκοφα­ντημένοι δημόσιοι υπάλληλοι, που θα περάσουν από λεπίδι, όπως και οι λο­γιστές, φοροτεχνικοί, γεωπόνοι και άλ­λα παιδιά, πληροφορήθηκαν ότι στην περίπτωσή τους σκάλωνε η ανάπτυξη στη χώρα και έπρεπε το επάγγελμά τους να απελευθερωθεί! Από ποια δε­σμάάραγε;

Αλλά και η πολυαναμενόμενη ρύθ­μιση των οφειλών αποδείχθηκε φενάκη. Από τη στιγμή που οι δόσεις δεν θα είναι απεριόριστες για χρέη μέχρι 5.000 ευρώ των ελεύθερων επαγγελματιών και την ίδια στιγμή δεν μειώνονται οι προσαυξήσεις, ενώ οι τόκοι θα τρέχουν με επιτόκιο 9%, το… πολυδιαφημισμένο «δώρο» αφήνει μια στυφή γεύση. Χώρια που το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμά του να προχωρά σε κατασχέσεις και υπο­θήκες ακόμη και στις περιπτώσεις φορολογουμένων που μπαίνουν στη ρύθμιση.

Ο κόσμος στις εφορίες στενάζει και περιμένει υπομονετικά και με άφατη αξιοπρέπεια μπροστά από το ικρίωμα του ταμείου για να δώσει ό,τι δύναται κι αυτοί οι θεομπαίχτες παίζουν τη ζωή του και τον πόνο του ζάρια και κανα­κεύουν την αναίδεια των πλουσίων και των φοροφυγάδων, που χλευάζουν εκ του ασφαλούς αυτόν τον ταλαίπωρο τόπo.

Το Ποντίκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.