Σόιμπλε: Το ευρώ θα είχε επιβιώσει ακόμη και αν αποχωρούσε η Ελλάδα


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε εκτίμησε ότι το ευρώ θα είχε επιβιώσει ακόμη και εάν η Ελλάδα αποχωρούσε από την ευρωζώνη με δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο Γ. Παπανδρέου. Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει.

“Το δημοψήφισμα (στην Ελλάδα) βέβαια δεν έγινε. Αλλά ακόμη και αν ο ελληνικός λαός είχε τότε αποφασίσει κατά της παραμονής της χώρας στο ευρώ, κάτι που δεν πιστεύω ότι θα συνέβαινε, βάσει των τελευταίων εκλογικών αποτελεσμάτων, το ευρώ θα είχε επιβιώσει”, είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του, στη γερμανική εφημερίδα “Die Zeit”.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η προσπάθεια διάσωσης του ευρώ δεν θα αποτύγχανε εάν μια χώρα αποχωρούσε.

Ερωτηθείς για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα διαλυόταν η ευρωζώνη, απάντησε ότι δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει.

Για το νεοσύστατο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» ( AfD) που επιδιώκει έξοδο της Γερμανίας από το ευρώ, ο κ. Σόιμπλε προέβλεψε ότι δεν θα έχει τύχη, καθώς – όπως είπε – οι Γερμανοί στηρίζουν πλήρως το κοινό νόμισμα.

ΑΜΠΕ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.