παράλληλη πραγματικότητα


Η πραγματικότητα του καθενός μας υπάρχει παράλληλα κι όχι μέσα στην ψευδαίσθηση της κοινής εφιαλτικής «πραγματικότητας» που κάποιοι συντηρούν προς ίδιον όφελος. Ο «πολιτικός» και «τραπεζιτικός» κόσμος ενορχηστρώνει τ’ αρπαχτικά της εποχής που μας ζώνουν απ’ όλες τις μεριές με απλωμένα χέρια.

Για τους υπόλοιπους πολλοί αναρωτιούνται, μέσα κι έξω από τη χώρα, γιατί δεν αντιδρούν; Ηλίθιοι δεν είναι να φάνε κι άλλα χημικά στα μούτρα γνωρίζοντας ότι κανείς δεν τους ακούει!

Τώρα συμβαίνει αυτό που πάντα γινόταν στις μεγάλες δυσκολίες της χώρας μας και του λαού της, «το θαύμα των Ελλήνων» που ποτέ δεν γίνεται κατανοητό διότι είναι θέμα νοοτροπίας (τρόπου ψυχής), η παράλληλη πραγματικότητα!

Στην ιστορία του  ελληνισμού συνέβαινε πάντα το εξής παράδοξο (ή αντίστροφα ορθό), όταν άρχιζε περίοδος κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής κατάρρευσης (υλικά αγαθά) άνθιζαν οι τέχνες. Κρατούσαν ορθούς τους ανθρώπους στις μεγάλες συμφορές που φέρνουν οι περίοδοι των πολέμων και των κατακτήσεων της χώρας από ξένες δυνάμεις κι ύστερα, σχεδόν  ανέλπιστα, η πρόοδος ακολουθώντας τους παλιούς δρόμους της παράδοσης οδηγούσε στην ανάπτυξη!

Για αυτήν την άλλη πραγματικότητα δεν χρειάζεται μεταφορικό ή άλλο μέσον, παρά μόνο ο νους και οι σκέψεις του.  Είναι μία άλλη διάσταση (flow state – κατάσταση ροής) στην οποία δεν υπάρχει ο χρόνος (και  το χρήμα, αφού ο χρόνος είναι χρήμα), σ’ αυτήν μπαίνει ο ΕΑΥΤΟΣ αφήνοντας το ΕΓΩ απ’ έξω. Όταν το ΕΓΩ εξαφανίζεται το αδύνατο γίνεται δυνατό,  ο φόβος εξαλείφεται και δημιουργούνται  ήρωες. Είναι ο δρόμος της επιστροφής στην αρχή που περνά αναγκαστικά μέσα από τη φύση, το φως.

Σ’ αυτή την κατάσταση αυξημένης συγκέντρωσης και ανάτασης μπαίνει κάποιος όταν κάνει κάτι που του αρέσει πολύ, όταν εστιάζει στην ομορφιά.

Το κλειδί είναι ο φόβος, αφού ξεπερασθεί ο άνθρωπος ελευθερώνεται.

Αυτή την ελευθερία δεν μπορεί κανείς να την αρπάξει!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Καλή ανάσταση!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.