Η Ρωσία «χαλάρωσε» τους όρους του δανείου για την Κύπρο


Η Ρωσία παρέτεινε κατά 2 χρόνια τη διάρκεια του δανείου, που είχε παραχωρήσει στην Κύπρο κι επίσης μείωσε το επιτόκιο σε 2,5% ετησίως.

Το δάνειο ύψους 2,5 δισ. δολαρίων είχε χορηγηθεί στην Κύπρο από τη Ρωσία το 2011. Το κεφάλαιο διατέθηκε για 5 χρόνια με επιτόκιο 4,5% ετησίως. Στα τέλη Μαρτίου, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση για αναδιάρθρωση του δανείου. Η ρωσική κυβέρνηση συμφώνησε να στηρίξει τις προσπάθειες της Κύπρου ώστε να ξεπεράσει την κρίση στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της χώρας.

Νωρίτερα είχε επίσης ανακοινωθεί ότι η Κύπρος θα ήθελε να πάρει νέο δάνειο από τη Ρωσία, ύψους 5 δισ. ευρώ επιπλέον, για την αναδιάρθρωση του παλαιού δανείου. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις για πρόσθετη πίστωση δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.