κατοχικό δάνειο – πολεμικές αποζημιώσεις


Aγαπητέ Φιλόλογε,

Μετά την υποβολή της έκθεσης της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τα αρχεία που αναφέρονται στον Α’ και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το θέμα του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δημοσιότητα στα Ελληνικά και  ξένα μέσα ενημέρωσης.  Επιμένοντας  στην συνεχή  άρνηση της Γερμανίας  να πληρώσει  της υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα και αγνοώντας το κατοχικό δάνειο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών  κ. Σόιμπλε  επανέλαβε την θέση της Γερμανίας ότι δεν υπάρχει θέμα αποζημιώσεων. Στις  11 Απριλίου 2013,  αντιδρώντας στην δήλωση του Γερμανού υπουργού οικονομικών, ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος κ. Αβραμόπουλος δήλωσε  «Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη, καθώς από τη φύση του το θέμα αυτό άπτεται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων».

Θα το εκτιμήσουμε πάρα πολύ εάν υπενθυμίσετε στους αναγνώστες σας να επισκεφθούν την ιστοσελίδα

http://www.greece.org/blogs/wwii/

και να υπογράψουν το Αίτημα του Φόρουμ Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίου και Διδάκτορες, που έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 195 000 υπογραφές και ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να πληρώσει το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις που έχουν επιδικασθεί στην Ελλάδα από διεθνείς συμφωνίες.

Το αίτημα για την πληρωμή του  κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων  πρέπει να γίνει  μαζική απαίτηση του Ελληνικού λαού.

Κώστας Τζάνος, Δρ Πυρηνικής Τεχνολογίας

Για το Φόρουμ  Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίου και Διδάκτορες

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ κατοχικό δάνειο – πολεμικές αποζημιώσεις

  1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

    Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.