Σε ένα κράτος όπου οι στρατιωτικοί του, δεχόμενοι τον απόλυτο εξευτελισμό, αυτοκτονούν θα είναι ουτοπία να ομιλούμε για Εθνική Άμυνα


Διάχυτη είναι η κατήφεια πλέον σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εξ αιτίας των ληστρικών, στοχευμένων και επιτηδευμένων περικοπών των αμοιβών τους, αλλά και από την έλλειψη παντελώς έστω και της στοιχειώδους μέριμνας υπέρ τους.
Η ανάλγητη τριτοκοσμική και τριτοκομματική κυβέρνηση, φερέφωνο της τρόϊκας, επιτέθηκε ανάλγητα και χειρουργικά, με αποτέλεσμα σε μερικές περιπτώσεις να αποκόψει και το 50% των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών και των αποστράτων τοιούτων.
Σε κανένα άλλο κλάδο του δημοσίου οι περικοπές δεν έφτασαν στα όρια αυτά. Μόνο στους στρατιωτικούς.
Κακότητα και μίσος δείχνουν όλα αυτά.
Όλα αυτά έχουν αποφασιστική επίδραση στο ηθικό του στρατεύματος, την ετοιμότητα και την αποτροπή, συνιστώσες οι οποίες, ομού με τις περικοπές και επί των αμυντικών συστημάτων γενικώς, έχουν σπουδαία επίπτωση στην Εθνική μας Άμυνας, τον ακρογωνιαίο λίθο της ακεραιότητας της Πατρίδος.
Άφρονες οι πολιτικοί μας διαλύουν τα πάντα.
Εννέα στρατιωτικοί τα τελευταία δύο χρόνια, έθεσαν τέρμα στην ζωή τους, συνεπεία του κλίματος αυτού και της ανέχειας για αξιοπρεπή βίο. Αφού τους τα πήραν όλα, τους υποχρέωσαν όχι μόνο να βάζουν από την τσέπη του για να συντηρήσουν τα πιο βασικά στην υπηρεσία τους, αλλά να τρώνε και από το συσσίτιο των οπλιτών.
Ξεπεσμός, εξαΰλωση και μαρασμός εκ προθέσεως.
Μέχρι τώρα οι στρατιωτικοί έπεφταν επί του πεδίου της μάχης, υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία και τα ιδανικά της Πατρίδος, χωρίς να φείδονται της ζωής τους.
Τώρα η πολιτεία των ανίκανων τους ωθεί στην φτώχια στην εξαθλίωση και στον θάνατο…..
Σε ένα κράτος όπου οι στρατιωτικοί του, δεχόμενοι  τον απόλυτο εξευτελισμό, αυτοκτονούν θα είναι ουτοπία να ομιλούμε για Εθνική Άμυνα και όποιος το επιχειρεί, εκ προθέσεως ψεύδεται.
Και δυστυχώς κανένας δεν ντρέπεται.

syndesmos71

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

3 ἀπαντήσεις στὸ Σε ένα κράτος όπου οι στρατιωτικοί του, δεχόμενοι τον απόλυτο εξευτελισμό, αυτοκτονούν θα είναι ουτοπία να ομιλούμε για Εθνική Άμυνα

 1. Ὁ/ἡ Aνδρέας Γκαντίδης γράφει:

  Εδώ αποδεχτήκαμε την άρση της εθνικής μας ανεξαρτησίας στο φρόνημα των στρατιωτικών μας θα σκοντάφταμε…εμπρός για νέες εθνικές τραγωδίες…όταν όμως αυτές γίνουν, και θα γίνουν σύντομα, αλίμονο στους προδότες!!!!

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ELEANA γράφει:

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΡΑ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ….ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ….ΠΟΙΟ????ΜΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ…..
  ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ …..ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΒΑΡΟΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ….

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ Aνδρέας Γκαντίδης γράφει:

  Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προσκολλημένοι στις ιερές αξίες μας, στην Πίστη μας, στο Χριστό μας, όπως τότε στην Τουρκοκρατία….αντέξαμε χειρότερα!! Συννεφάκι είναι και θα περάσουν οι ισχυροί του κόσμου, τίποτα δε μένει αιώνια. Ο κόσμος θα τους θυμάται όλους αυτούς με φρίκη και αυτή θα είναι η αιώνια καταδίκη τους!!!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.