ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ: Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΧΡΕΩΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥΣ ΜΕ 60,000!


«Για τις μίζες στα εξοπλιστικά κάθε Έλληνας χρεώθηκε με 60.000 ευρώ!»

Τα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου πληρώθηκαν 2 και 3 φορές παραπάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό, υποστηρίζει ο υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Φράγκος

Ως τη μεγαλύτερη απάτη και τη βασική πηγή πλουτισμού πολιτικών, προμηθευτών και διοικητικών παραγόντων χαρακτηρίζει τα αντισταθμιστικά ωφελήματα στον τομέα των εξοπλισμών ο υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Φράγκος.

Μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο νυν αμυντικός αναλυτής περιγράφει το παζάρι των εξοπλισμών, κάνοντας λόγο για «φαγοπότι».

Ειδικότερα, ο κ. Φράγκος εξηγεί τον τρόπο που λειτουργούσε το «παιχνίδι» με τις μίζες και υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που ο εκάστοτε υπουργός ζητούσε μίζα 6%, ενώ την ίδια ώρα η προμήθεια του εμπόρου ήταν της τάξεως του 2%, ήταν λογικό ότι ο έμπορος θα προσέθετε στον προϋπολογισμό όχι μόνο το ποσοστό του υπουργού, αλλά τουλάχιστον ένα 10% , ώστε και ο ίδιος να μπορούσε να επωφεληθεί αλλά παράλληλα να είχε και περιθώριο για απρόοπτα «λαδώματα», σε περίπτωση που στην πορεία άνοιγε η …όρεξη και σε άλλους εμπλεκόμενους.

Αυτό, βέβαια, είχε ως αποτέλεσμα πολλά προγράμματα να πληρώνονται τελικά 2 και 3 φορές παραπάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό και μάλιστα χωρίς να έχουν καν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τον κ. Φράγκο, αυτό συνέβαινε κατά κόρον επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και του διαδόχου του Γιάννου Παπαντωνίου.

Σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν τα τελευταία είκοσι χρόνια στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνας, ο υποστράτηγος επισημαίνει ότι «το φαινόμενο από το 1995 και μετά ξεπέρασε τα όρια, γιατί άρχισαν να εισρέουν τα τρισεκατομμύρια».

«Στο υπουργείο υπήρξε αδιαχώρητο συμβούλων και “ειδικών” και εμφανής εμφύλια διαμάχη για τον έλεγχο των εξοπλισμών», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Φράγκου, από το μεγάλο αυτό φαγοπότι στα εξοπλιστικά ο κάθε Έλληνας, «ακόμα και αυτός που βρισκόταν στην κοιλιά της μάνας του», χρεώθηκε με 60.000 ευρώ!

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ: Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΧΡΕΩΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥΣ ΜΕ 60,000!

  1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

    Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.