Τα ίδια νεότερα απ’ το Δυτικό Μέτωπο


Τα ίδια νεότερα απ’ το Δυτικό Μέτωπο

«Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» καλοπερνούν ακόμα. Ο Νικολάκης (ο αδελφόθεος του Γιωργάκη) τσαλαβούταγε αθώα – αθώα στη Μύκονο δις λαστ γουήκ έντ σε μια πρώιμη απόλαυση του καλοκαιριού με τη

συνείδησή του να επιπλέει αμέριμνη στα κύματα, όπως οι καρπουζόφλουδες στα κύματα, όπως οι καρπουζόφλουδες τον Αύγουστο.

Ο κ. Χριστοφοράκος απολαμβάνει τα λουκάνικά του στη Γερμανία, πίνοντας έξι γεύσεις μπύρας και δακρύζοντας συγκινημένος με την προσπάθεια της μητέρας πατρίδας να διεκδικήσει τις πολεμικές επανορθώσεις, καθώς και την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών, που της έκλεψαν οι ναζί κατακτητές.

Ο Γιωργάκης (ο Καστελόριζος) σε μιαν ακόμα διάλεξή του στους κουλοχέρηδες του Λας Βέγκας  εξηγεί πως γίνεται μέσα σε δύο χρόνια να κάνεις μια χώρα γιουσουρούμ – ό,τι πάρετε ένα τάλιρο, σε εξακόσιες ογδόντα πέντε δόσεις. Βεβαίως

ο Γιωργάκης, γνωστός για τη σεμνότητά του, δίνει αυτές τις διαλέξεις αφιλοκερδώς, μόνον για ένα φιλοδώρημα απ’ αυτά που παίρνουν οι γκρουμ του ξενοδοχείου Bellagio όπου διαμένει αυτό το αγλάισμα της ποδηλασίας, του σοσιαλισμού και των πουσάπς…

Ο κ. Σημίτης – ένας άκακος πλέον γεροντάκος, γράφει στο Κορακοχώρι τα απομνημονεύματα του κ. Τσουκάτου σε ποίηση Πανταγιά και καλλιτεχνική επιμέλεια Μαντέλη.

Ο κ. Σαμαράς! Πουλάει σε τιμές ΟΠΑΠ ό,τι έμεινε απούλητο. Με ΦΠΑΧόχτιφμεροκάματα Cosco και φορολόγηση έλληνα εφοπλιστή – περάστε κόσμε! ό,τι πάρετε πέντε ευρώ (εμείς δεν είμεθα του λόμπι της δραχμής) –  το αφεντικό τρελάθηκε, πουλάει όσο – όσο θέσεις εργασίας με 350 ευρώ το κεφάλι, ανεργία με το καντάρι και αλλαγή του κλίματος οπωσδήποτε.

Ο κ. Βενιζέλος! Αποφάσισε να ξεχρεώσει τα 130 εκατομμύρια που χρωστάει το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας κατ’ έτος τα 2 εκατομμύρια της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης του κόμματος. Δηλαδή για τα επόμενα 75 χρόνια το ΠΑΣΟΚ όχι μόνον πρέπει να υπάρχει, όχι μόνον πρέπει να παίρνει τουλάχιστον 4%, αλλά θα πρέπει να του δίνουμε και πάλι δικά μας λεφτά (κρατική επιχορήγηση) για να ξεχρεώσει αυτά που μας έφαγε. Θεϊκά πράγματα! και ο αρχηγός του, ως άνθρωπος της Εκκλησίας, με προσωπική περιουσία εκατομμυρίων Ευρώ (ούτε αυτός είναι του λόμπι της δραχμής), κάποιον ψαλμό θα γνωρίζει σχετικό με τέτοιες καταστάσεις – του στυλ μου-φαγες-όλα-τα-δαχτυλίδια…

Αλλά, αν χίλια πρόσωπα στην επικράτεια προσπαθούν να τη σώσουν απ’ τα έργα τους, δεν συμβαίνει το ίδιο

με τους 1.200.000 δημοσίους υπάλληλους, που είναι 870.000δηλαδή 780.000, που σημαίνει 480.000. Αν απ’ αυτούς εξαιρέσετε καθηγητές, στρατιωτικούς και γιατρούς μας μένουν 2.000 επίορκοι και 1833 συντάξεις μαϊμούδες, που κατέστρεψαν τη χώρα.

Τα ίδια και χειρότερα στον ιδιωτικό τομέα. Από τα 3.000.000τεμπέληδες και διεφθαρμένους που δούλευαν μόνον και μόνον για να κλέβουν τα αφεντικά τους, ένας προς έναν έβγαιναν κάθε μέρα με τον κ. Πάγκαλο και τα έτρωγαν μαζί. Με αποτέλεσμα σήμερα οι μισοί να είναι άνεργοι και οι υπόλοιποιμισοί να δουλεύουν με τα μισά λεφτά. Δίκαιο.

Κατόπιν τούτων, δεν καταλαβαίνω γιατί ο Κολονέλο Αντόνι να μηνεπιστρατεύσει τους καθηγητές φερ ειπείν, οι οποίοι ως γνωστόν μισούν ταπαιδάκια που διδάσκουν. Κι όποτε έρχονται εξετάσεις, ζητούν μετελεσίγραφα απ’ την κυβέρνηση να απολύσει 10.000 καθηγητές, ναμεταθέσει όποιον γουστάρει και να μην θεωρείται στο εξής επικίνδυνο καιανθυγιεινό το επίδομα γάμου.

Ρίχτε μου ένα πέναλτι, ρε παιδιά να (το) σφυρίξω, μπας καισκοράρω….

ΣΤΑΘΗΣ στο  enikos.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.