ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠΕ ΣΤΗ ΔΕΗ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Climate & Emissions, GREEN FRAUD, ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΑΠΑΤΗ, ΑΠΙΣΤΙΑ, ΔΕΗ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΛΑΓΗΕ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Μια ακόμη άσχημη έκπληξη ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και ιδιαίτερα τα νοικοκυριά, προετοιμάζοντας μέχρι και τριπλασιασμό του διαβόητου τέλους ΑΠΕ (τώρα ΕΤΜΕΑΡ), που σήμερα κινείται μεσοσταθμικά στα 9,32 ευρώ ανά 1000 κιλοβατώρες κατανάλωσης. 

Τον ρόλο του «λαγού» ανέλαβε ο ΛΑΓΗΕ, ο λειτουργός της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που στη μηνιαία έκθεσή του για τα μεγέθη της αγοράς τον μήνα Απρίλη 2013, εμφανίζει ορισμένα «σενάρια» εξέλιξης του μεγάλου ελλείμματος που έχει για την πληρωμή των παραγωγών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Με απώτερο χρονικό όριο για τον μηδενισμό του ελλείμματος τον Δεκέμβρη του 2014, ο ΛΑΓΗΕ δηλώνει ότι μόνο εάν το τέλος ΕΤΜΕΑΡ (ΑΠΕ) αυξηθεί μεσοσταθμικά από τον Ιούλη του 2013 στα περίπου 27 ευρώ ανά 1000 κιλοβατώρες, θα μηδενιστεί το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ για την πληρωμή των ΑΠΕ. (Για την ακρίβεια, τον Δεκέμβρη του 2014 θα έχει φτάσει τις 400.000 ευρώ και μέχρι τον Μάρτη του 2015 θα εμφανίσει μικρό πλεόνασμα).

Τα άλλα 3 «σενάρια» που εξετάζει, εμφανίζουν:

-έλλειμμα 1.471 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβρη του 2014 με την προϋπόθεση ότι ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα που έχουν ληφθεί για την μείωση του ελλείμματος (ειδικό τέλος λιγνίτη, εισπράξεις από πώληση δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων, μέρος του τέλους υπέρ της ΕΡΤ, έκτακτες εισφορές σε ΑΠΕ) και χονδρική τιμή (ΟΤΣ) 51 ευρώ ανά 1000 κιλοβατώρες, χωρίς αύξηση τέλους ΕΤΜΕΑΡ.

-έλλειμμα 1.667 εκατ. ευρώ, εάν η χονδρική τιμή (ΟΤΣ) πέσει στα 40 ευρώ ανά 1000 κιλοβατώρες, χωρίς αύξηση τέλους ΕΤΜΕΑΡ.

-έλλειμμα 2.478 εκατ. ευρώ, εάν δεν εφαρμοστούν ούτε τα μέτρα που ισχύουν.

Είναι φανερό ότι ο ΛΑΓΗΕ, που σύμφωνα με σημερινή διευκρίνιση της ΔΕΗ, ελέγχεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και ανήκει 100% στο δημόσιο, δηλώνει ότι εάν δεν αυξηθεί το τέλος ΕΤΜΕΑΡ, το έλλειμμα δεν πρόκειται να μειωθεί ουσιαστικά…

902.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Blogs. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠΕ ΣΤΗ ΔΕΗ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  1. Ὁ/ἡ Dimitris Stathakis γράφει:

    Τι άλλο θα κάνουν οι γαμημένοι θέλω να ξέρω

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.