Ο ΟΗΕ προτείνει διατροφή με ζουζούνια ως όπλο κατά της πείνας


Η λύση;Ο ΟΗΕ δηλώνει πως η κατανάλωση περισσότερων εντόμων είναι όπλο κατά της πείνας και αναρωτιέται κανείς τι άλλο θα σκεφτουν αντί  της  γενναίας ανακατανομής του πλούτου.

Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας, τα έντομα έχουν μεγάλη διατροφική αξία, με υψηλά αποθέματα πρωτεΐνης, λιπαρών και μετάλλων, παρά την «αηδία που προκαλούν σε καταναλωτές» στη Δύση.

Η κατανάλώση περισσότερων εντόμων μπορεί να αποτελέσει μία υπερπολύτιμη πηγή τροφής για την ανθρωπότητα και ένα μέσω καταπολέμησης της πείνας, τη στιγμή που ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει τα 9 δισεκατομμύρια έως το 2050, και οι δυνατότητες άντλησης τροφής από καλλιεργήσιμες εκτάσεις ή ζωντανά είναι περιορισμένες, όπως αναφέρει σε έκθεσή της η Οργάνωση Τροφής και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών.

«Τα έντομα ως τροφή αναδεικνύονται ως ένα ιδιαίτερα σχετικό θέμα για τον 21ο αιώνα, λόγω του αυξανόμενου κόστους της ζωικής πρωτεΐνης, της διατροφικής ανασφάλειας, των περιβαλλοντικών πιέσεων, της αύξησης του πληθυσμού, και της αυξανόμενης ζήτησης για πρωτεΐνη μεταξύ των μεσαίων τάξεων», σημειώνει χαρακτηριστικά η μελέτη της FAO.

Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας, τα έντομα έχουν μεγάλη διατροφική αξία, με υψηλά αποθέματα πρωτεΐνης, λιπαρών και μετάλλων, ενώ, παρά την «αηδία που προκαλούν σε καταναλωτές» στη Δύση, αποτελούν μέρος της δίαιτας 2 τουλάχιστον δισεκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Την ίδια στιγμή, τα έντομα είναι ένα «ιδιαίτερα σημαντικό διατροφικό συμπλήρωμα για υποσιτισμένα παιδιά».

Τέλος, όπως επισημαίνει η FAO, τα έντομα είναι «εξαιρετικά αποτελεσματικά» στην μετατροπή της τροφής που τους δίνεται σε φαγώσιμο κρέας. Οι γρύλοι για παράδειγμα χρειάζονται 12 φορές λιγότερη τροφή από τα βοοειδή προκειμένου να παράγουν την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης, σύμφωνα με την έκθεση, συνιστώντας μάλιστα μία πολύ πιο οικολογική πηγή τροφής, καθώς δεν προκαλούν τις εκπομπές αερίων που σχετίζονται με την ανατροφή ζώων.

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση ΕΔΩ.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Ο ΟΗΕ προτείνει διατροφή με ζουζούνια ως όπλο κατά της πείνας

  1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

    Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ Rosa Loser Burg γράφει:

    Και στην γηραιά Ευρώπη ο εκάστοτε Παπαδάκησ απο πρωϊνή “ειδησεογραφική” εκπομπή στην τηλεόραση, θα μοιράζει 1 εκκατομύριο λεφτά σε όποιον χάσει 100 κιλά βάρους, αφήνοντας ασχολίσαστο το ότι όταν ο ένας τρώει “σαν βόδι” γιατί ειναι απλά “πλούσιος”, τότε αυτομάτως 10 άλλοι άνθρωποι θα στερούνται την τροφή τους αφού με τη νομιμοποίηση του καπιταλιστικού συστήματος ειναι “φτωχοί” και οτι αυτό ειναι εντελώς φυσιολογική κατάσταση , και το όραμα μη σου πω…για μια παγκόσμια κοινωνία που θέλει να λέγεται “κοινωνία ανθρώπινων όντων”…

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.