Το «προλαμβάνειν» του…τρόμου


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΜΕ το σταγονόμετρο. Απολύθηκαν τρεις, αποδόθηκε δικαιοσύνη, το δημόσιο εξυγιάνθηκε. Θυρωρός Υπουργείου ο ένας με το θυρωρείο πάρεργο, και οι δυο κυρίες-καταχραστές του ΙΚΑ. Χωρίς να επιστρέφονται τα κλεμμένα. Απ’ τη μια ουρές για μερικά ζαρζαβατικά, και τα κλεμμένα στα θυλάκια των παραπάνω δημόσιων «λειτουργών».

«ΘΑ την κάνω κι αν με πιάσουν…». Με τα κλεμμένα της νοθείας στην άκρη ο (κάποιος) βενζινάς, δεν έχει πρόβλημα. Μέχρι τον επόμενο έλεγχο, το κομπόδεμα θα φουσκώσει, η κλεψιά θα’ ναι συνήθεια. Και στο «γυράδικο» η ουρά; Δεν δίνει απόδειξη ο…μάγκας, τα ‘κονομάει τσεπώνοντας (και) τον ΦΠΑ κι ας φαντάζουν κορόιδα οι συνεπείς συνάδελφοί του.

ΠΑΣΚΙΖΟΥΜΕ να πείσουμε τα «αφεντικά» μας για τον ΦΠΑ της εστίασης. Κάτι ξέρουν και δεν μας ανοίγουν «πράσινο», κάτι ξέρουμε από κλεφταράκους διάσπαρτους στην αγορά. Κι αν βάλεις δίπλα κλεφταράδες θρασείς και ατιμώρητους, έχεις μπροστά σου την Ελλάδα της κομπίνας και της αρπαχτής. Με το Δημόσιο θλιβερό παρατηρητή, και για το ταμείο του ό,τι περισσέψει.

ΣΕ τέτοιαν αγορά της αταξίας και με πλειοψηφία «βιοπαλαιστών» της αρπαχτής, σε Κράτος πουν το πληροφορούν πως το κατακλέβουν μεγαλολαθρέμποροι κι αυτό αλλάζει…πλευρό, μην περιμένεις τον ΦΠΑ στο Κράτος. Η πλειοψηφία των «επιχειρηματιών» θα το τσεπώνει, όπως πάντα, και οι της εστίασης που βρήκαν την «ευκαιρία» (του 23%) για να αυξήσουν τις τιμές, δεν θα τις μειώσουν. Θα το εισπράττουν και δεν θα το αποδίδουν και κάποιοι θα κόβουν απόδειξη, αλλά δεν θα το δηλώνουν.

ΚΑΙ τι απόμεινε; Ο έλεγχος! Ποιος έλεγχος; Με προανάκρουσμα της έλευσης των ελεγκτών; Και, βέβαια, στη σύγχρονη Ελλάδα της αδιαφορίας και της αφροντισιάς (αν όχι της οργανωμένης και σκοπούμενης ατιμωρησίας), τρέχουμε ομαδικά και «ανήσυχοι», αφού γίνει το κακό. Με «ευκαιρία» ένα θλιβερό συμβάν που θα μπορούσε να προληφθεί.

ΟΙ ελεγκτές δεν φτάνουν, δυστυχώς, οι χωροφύλακες δεν επαρκούν. Κι αν είχες έναν χωροφύλακα για κάθε έλληνα ξοπίσω του μην αμαρτήσει, θα ‘χες την έγνοια μην αμαρτήσει ο ίδιος(!).

ΚΑΙ τι προτείνουμε-ποια είναι η θέση μας; Δεν χρειάζεσαι υπεράριθμους ελεγκτές. Χρειάζεσαι…τρόμο. Για πρόστιμο που θα πληρώνουν και τα εγγόνια σου, αν σε πιάσουν, με ποινή που σε συμμορφώνει προκαταβολικά. Ένας στους χίλιους αν πληρώσει (πανάκριβα) οι άλλοι το πληροφορούνται, σιάζουν το προφίλ και τη συμπεριφορά τους κι είναι «το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν».

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Το «προλαμβάνειν» του…τρόμου

  1. Ὁ/ἡ Greekx γράφει:

    Ειναι πλεον προφανες οτι ο αρθρογραφος ζει σε αλλο πλανητη!!!!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.