Η δουλειά που ήρθες για να κάνεις


Γράφει η Στεφανία Λυγερού

Διάβασα για κάποιους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου μεταξά, οι οποίοι και οι ίδιοι είναι καρκινοπαθείς και συνεχίζουν να εργάζονται, παλεύοντας με την νόσο μαζί με τους αρρώστους τους. Σ’ ένα ντοκιμαντέρ που έγινε γι’ αυτούς, ένας εκ των καρκινοπαθών νοσηλευτών λέει: θυμάμαι με πόση ευκολία έλεγα πριν σε έναν ασθενή, κάνε αυτήν την εξέταση κι έλα σε έξι μήνες να σου πω τα αποτελέσματα. Όταν αρρώστησα εγώ και μου το είπαν δεν το βρήκα και τόσο απλό το πράγμα..
Η ζωή δεν σε βάζει από θύτης να γίνεις θύμα για να σε εκδικηθεί, αλλά για να μάθεις. (Πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι δεν ήρθες να ζήσεις για να μας δείξεις το μπόι σου, ήρθες για να κάνεις μια πολύ συγκεκριμένη δουλειά, να ολοκληρωθείς. Θα ολοκληρωθείς όταν αποκομίσεις τα οφέλη του ταξιδιού που οδηγεί στην Ιθάκη. Αφού τ’ αποκομίσεις θα φτάσεις στον προορισμό σου και θα σταματήσουν κι όλα τα «δεινά». Μέχρι τότε παίδευση.)
Ο άνθρωπος ολοκληρώνεται όταν καταφέρει να δει απ’ όλες τις μεριές, όταν φτάσει να κοιτά σφαιρικά. Αφού διανύσει όλο τον κύκλο θα μπορέσει να διακρίνει την μία και μόνη αλήθεια για το καθετί.
Χμ.. Λίγο δύσκολο να χρειάζεται σε μία ζωή κάποιος να περάσει όλα τα παθήματα που υπάρχουν για να το καταφέρει. Υπάρχει ο τρόπος ο συμπαντικός (έρχεσαι και ξανάρχεσαι), υπάρχει κι ένας ανθρώπινος. Να βιώσεις τα πάντα σαν να τα έχεις πάθει.
Έχει τα εργαλεία τα ικανά ο άνθρωπος για να το φτάσει, ο λόγος που δεν το καταφέρνει είναι γιατί τους έχει δώσει λάθος (αντίθετες) αρμοδιότητες.
Χρησιμοποιώ την σκέψη μου (νου, λογική) για να μου κάνει όλα τα πιθανά σενάρια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ (αυτή είναι η δεινή ικανότητα του μυαλού). Με παράδειγμα το θέμα της πατρίδας, χρησιμοποίησα το μυαλό μου για να μου φτιάξει πραγματικά σενάρια όλες τις πιθανές επιλογές, με όλες τις πιθανές εκβάσεις. Φτιάχνοντας μία μία τις πραγματικότητες, με όλα τα πιθανά αποτελέσματά τους, κοίταξα να δω τι νιώθω σε κάθε μία από αυτές. Αφού τις βίωσα όλες, απ’ αυτό που ένιωσα στην καθεμία, ξεχώρισα το σωστό (το ένα και μοναδικό σωστό, το σε όλους μέσα).
Κι εδώ βρίσκεται η λανθασμένη χρήση των εργαλείων.. Το ΠΟΡΙΣΜΑ δεν μου το δίνει το μυαλό μου, αλλά η ψυχή μου (ένστικτο, συνείδηση). Το μυαλό μου μόνο κατασκευάζει τις πραγματικότητες και σταματά εκεί, καμία άλλη αρμοδιότητα δεν του δίνω.
Υ.Γ. Επειδή πολλοί φίλοι με έχουν ρωτήσει πώς δεν πετάγεται σαν την πούτσα το μυαλό μου (σκέψεις) εκεί όπου δεν το σπέρνουν (όταν δηλαδή δεν του δίνω δουλειά εγώ). Δεν μπορεί να πεταχτεί όταν δεν του το ζητάω εγώ γιατί δεν του έχω δώσει δικαιοδοσία στο πόρισμα.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.