ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ: «ΚΙΝΕΖΟΧΟΡΤΟ»


Του Μιχάλη Τζανάκη

Οι οδηγίες είναι σαφείς. Η χώρα μας πρέπει ν’ αξιοποιήσει πλέον τους παραγωγικούς τομείς που διαθέτει ως «στρατηγικό» πλεονέκτημα. Ποιοι είναι αυτοί; Τουρισμός, ναυτιλία και πρωτογενής τομέας. Σκοπός του κειμένου είναι να δούμε τις προοπτικές αφύπνισης του αγροτικού τομέα μέσα από πρωτότυπες και ρηξικέλευθες καλλιέργειες και κυρίως αυτές που είναι «εξωστρεφείς», δηλαδή δυνατό να εξαχθούν. Ανά την επικράτεια τελευταία γίνονται ειδικά επιμορφωτικά σεμινάρια για την καλλιέργεια αλόης, ιπποφαούς, φραγκόσυκου και ρίγανης (άνευ κολοκυθιού), καθώς και άλλων θαυματουργών «υπερτροφών» και ματζουνίων βεβαίως-βεβαίως.

Η εναλλακτική όμως καλλιέργεια που φαίνεται ότι θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των μικρο-επενδυτών και κυρίως των καινοτόμων επιχειρηματιών είναι .αυτή του … «κινεζόχορτου». Πρόκειται για ένα πραγματικά θαυματουργό προϊόν βιολογικής καλλιέργειας «δια πάσαν νόσον…κτλ., κτλ). Ευδοκιμεί κυρίως στη χώρα μας, που τα εδάφη είναι «παρθένα» από κοινή ή στοιχειώδη λογική. Αφού λοιπόν σπείρουμε το «κινεζόχορτο», αυτό αναπτύσσεται ταχύτατα, αφού  MEGA-λώνει σε χρόνο μεταξύ δύο δελτίων ειδήσεων. Μόλις το χόρτο MEGA-λώσει αρκετά χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή. Συγκεκριμένα έχει αποδειχθεί πως είναι εξαιρετική «τροφή» για κάθε είδους βοοειδές, αφού διατηρεί τα βόδια σε άριστη -πραγματικά -βοοειδή κατάσταση!!!

Το «κινεζόχορτο» δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα ούτε έχει ιδιαίτερες καλλιεργητικές απαιτήσεις σε λιπάσματα, ποτίσματα, κλαδέματα κλπ. Λίγο «ψέκασμα» με πρετεντερό-σκονη και καψή-στάη-δίνη χρειάζεται στην ανθοφορία του και τσουπ (!!!) έτοιμο.

Ευτυχώς για την Ελλάδα ο πρωθυπουργός και όμιλος Ελλήνων επιχειρηματιών, αφουγκραζόμενοι τις προκλήσεις των καιρών, μετέβησαν αυτοπροσώπως στην Κινεζία και με διακρατικές συμφωνίες εξασφάλισαν την απρόσκοπτη εισαγωγή «κινεζόχορτου» πριν την ανεξάρτητη καλλιέργεια του. Αν και ο πρωθυπουργός ήταν λίγο τζοχαδιασμένος με τους παρασιτικούς καθηγητάκους, που δικαίως τους τακτοποίησε με συνοπτικά σημειώματα επιστράτευσης, τσάκισε τα «κινεζάκια» στη διαπραγμάτευση – ειδικότητά του άλλωστε- και πέτυχε τις καλύτερες τιμές στο «κινεζόχορτο». Μετά έτσι για κάτι πιο χαλαρό πήγε στην «Απαγορευμένη Πόλη» να τιμήσει το ίνδαλμα του, γιατί άμα λάχει ο Πρωθυπουργός είναι και πολύ «ζόρικος». Ταξίδεψε κατόπιν και με την υπερταχεία που έτρεχε με 350 χλμ μέσα στ’ ατέλειωτα λιβάδια με καλλιέργειες «κινεζόχορτου», που βόσκουν τα βοοειδή και οραματίστηκε για άλλη μια φορά την Ελλάδα του μέλλοντος.

Θέλω να δω τις αντιδράσεις όλων εκείνων που μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη της χώρας, τι θα πουν τώρα; Έχουν κάποια αντιπρόταση στην εισαγωγή βιοκαλλιέργειας «κινεζόχορτου»; Προφανώς όχι. Γιατί είναι αρνητές κάθε σοβαρής προσπάθειας σ’ αυτόν τον τόπο. Γιατί είναι δέσμιοι των συνδικαλιστών και της ξεπερασμένης νοοτροπίας, που μπαίνει εμπόδιο σε κάθε άλμα φυγής προς το μέλλον. Εμείς οι «κινεζοχορτοφάγοι» ένα πράγμα τους λέμε: «ΜΜΜΜΜΟΟΟΟΥΥΥΥΥΥ!!!»

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ: «ΚΙΝΕΖΟΧΟΡΤΟ»

 1. Ὁ/ἡ ls γράφει:

  Ωστόσο, υπάρχουν και στοιχεία ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ στην κοινωνία!
  ΤΑ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ δείχνουν πως ο Έλληνας πήρε το μάθημά του, για “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ”!

  ΟΣΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ! ΘΕΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ? Η
  ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

  ΑΝΤΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΚΟΥΒΕΛΗ! ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ! ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ!

  ΑΝ Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ, ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ «114» ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ! ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΕΚΠΛΗΞΗ!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.