Οκλαχόμα Ελλάδα 1-1


γραφει ο αρισταρχος

λουκυ λουκΒλέπουμε τις εικόνες και τα βίντεο από τον φοβερό ανεμοστρόβιλο στην Οκλαχόμα με τους πολλούς νεκρούς και κρατάμε την ανάσα μας απευχόμενοι να συμβεί κάτι τέτοιο και σε μας. Και θα ήταν αδύνατο να βοηθήσουμε τον οποιονδήποτε. Μένουμε όμως ήσυχοι γιατί κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ και ούτε τώρα θα γίνει. Ας κοιμόμαστε ήσυχοι λοιπόν όλα είναι μια χαρά μόνο… να…

Ο ανεμοστρόβιλος μπήκε σ’ αυτό τον τόπο πριν τρία χρόνια φερμένος από κάποιον που άρχισε να γίνεται ανεπιθύμητος σε χώρες της Ευρώπης εκτός της δικής μας. Πήρε ο ανεμοστρόβιλος ζωές, περιουσίες, χαμόγελα, δουλειές κι έφτασε στην Δυτική Μακεδονία το εφιαλτικό νούμερο των 72.5% στην ανεργία, λίγο πιο πάνω από τα Κανάρια νησιά και πολύ πολύ πιο πάνω από την Αυστρία του 2.5%!

Η έντασή του συνεχίζει να είναι 300δις ευρώ σ’ αντίθεση με την Οκλαχόμα που ήταν 300 βόμβες Χιροσίμα ενώ η ταχύτητα έγινε στην περιφέρεια το 72.5% της υπερηχητικής σ’ αντίθεση με την Οκλαχόμα που ήταν στα 305χλμ.

Τρίτη απόγευμα το τηλέφωνο μου χτύπησε. Εδώ και πολύ καιρό έγινε συνήθεια μόνο να χτυπάει γιατί, πάντα είναι σε κατάσταση… κομμένο. Ήταν η γλυκιά φωνή της αναδεξιμιάς μου, της Βάσως από την Ολλανδία. Μετανάστρια για να… τρώει. Όχι για βελτίωση αλλά για να τρώει. Χωμένη κάτω από τα στρώματα -για οικονομία θέρμανσης και ηλεκτρικού- με το laptop για να ακουμπάει λίγο από την πολυαγαπημένη της Ελλάδα. Κι έξω ένα αέρας να λυσσομανάει με ασταμάτητη βροχή και θερμοκρασίες κάτω από τους δέκα βαθμούς. Την ίδια στιγμή που με ένα φραπέ στο χέρι κάτω από την Βερικοκιά απολάμβανα τους είκοσι οκτώ βαθμούς, το αηδονάκι και το γλυκό γαλάζιο της παραδείσιας πατρίδας μας. Κι αυτό είναι παροχή του Θεού από την μεριά του. Από την δικιά μας μεριά;

Το χρέος επέστρεψε στα επίπεδα του 2010 και όλες οι θυσίες και τα κουρέματα πήγαν τζάμπα και βερεσέ. Καταστρέψαν τα ταμεία και μαζί τις αποδοχές των συνταξιούχων, όλων των ομολογιούχων αλλά και ολόκληρου του κοινωνικού συστήματος, γιατί; ΓΙΑΤΙ;

Γιατί ντόπιοι και ξένοι πολυποίκιλοι επαΐοντες και  αδαείς έκαναν ότι τους κατέβαινε πάνω στου Έλληνα το κεφάλι. Ένα κεφάλι που τελικά μόνο για κόψιμο είναι.

Ο ανεμοστρόβιλος της Οκλαχόμα ήταν τελικά ένα τίποτα μπροστά στον Ελληνικό. Η μόνη τους διαφορά είναι πως το ένα έκανε ότι έκανε σε μια μέρα ενώ το άλλο σε τρία χρόνια και συνεχίζει. Τόνα τόστειλε ο Θεός και το άλλο ο… διάολος με ανθρώπινα μούτρα.

Κανόνας όμως απαράβατος στην ζωή. Ότι δίνει ο Θεός το παίρνει και πίσω γιατί δεν μπορεί μια κάστα ανάξιων να με κάνουν να μισώ τον γείτονα μόλις ακούσω να παίρνει μπρος το μοτέρ του αυτοκινήτου του για να πάει στην δουλειά του(που συνεχίζει να έχει). Να αντιπαθώ αυτή που ξοδεύει ένα σωρό λεφτά για αρτοποιήματα όταν εγώ ζορίζομαι για τα λεπτά ενός ψωμιού. Να θέλω να ορμήξω στο καρότσι το γεμάτο με αγαθά όταν τα δικά μου ψώνια είναι τα μετρημένα άκρως απαραίτητα.

Αν ήταν να γλυτώναμε με έναν ανεμοστρόβιλο τύπου Οκλαχόμα, ας ερχόταν κουβαλώντας μαζί του και τον Λούκυ Λούκ. Ο δικός μας ανεμοστρόβιλος κάπως πρέπει να φύγει μαζί και οι Ντάλτον.

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.