«ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ» ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ


vatican120313Έξι περιπτώσεις ύποπτων συναλλαγών, που φέρονται να παραπέμπουν σε υποθέσεις διαφθοράς, εντόπισε στους εσωτερικούς ελέγχους που διενήργησε στην τράπεζα Ior η αρμόδια Αρχή Συλλογής Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών του Βατικανού.

της αρχής είναι η καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Κατά την παρουσίαση της πρώτης έκθεσης της Αρχής σχετικά με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητας, η οποία παραχωρήθηκε στην αίθουσα Τύπου της Αγίας Έδρας, ο γραμματέας της, Ρενέ Μπρουελάρ, δήλωσε ότι «το σύστημα ελέγχων αρχίζει να αποφέρει καρπούς, κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι οι ύποπτες περιπτώσεις αυξήθηκαν: το 2012 εντοπίστηκαν έξι, ενώ, το 2011 μόνο μία».

Η Αρχή αυτή του Βατικανού μεταβίβασε όλα τα σχετικά στοιχεία, για περαιτέρω έρευες, στο υπουργείο Δικαιοσύνης του κρατιδίου.

«Εντατικοποιήσαμε την συνεργασία μας με όλες τις εσωτερικές υπηρεσίες της Αγίας Έδρας —από την χωροφυλακή ως το σύνολο των υπουργείων— για να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά τόσο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όσο και τυχόν συναλλαγές που αποσκοπούν στην χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο Μπρουελάρ.

Κατά το προηγούμενο έτος, το παπικό κράτος υπέγραψε πρωτόκολλα συνεργασίας προς αυτή την κατεύθυνση, με τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου και της Ισπανίας.

Όπως τόνισε ο γραμματέας της Αρχής πρόκειται να ακολουθήσουν σύντομα συνεργασίες και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

tvxs.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ «ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ» ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

  1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

    Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.