Χουντής κατά Σκοπίων


Ο Χουντής κατά... της ΠΓΔΜ

Ο Χουντής κατά… της ΠΓΔΜ

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει την έκθεση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Π.Γ.Δ.Μ εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής…

Ο Νίκος Χουντής, στη χτεσινή του ομιλία στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, εξήγησε τους βασικούς λόγους που τον διαφοροποιούν από τα όσα αναφέρονται στο σχέδιο ψηφίσματος που συνέταξε ο ευρωβουλευτής Richard Howitt της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Για το ζήτημα του ονόματος τόνισε πως δεν πρόκειται για ένα διμερές θέμα μεταξύ Ελλάδας και Π.Γ.Δ.Μ, αλλά για ένα διεθνές πρόβλημα για την επίλυση του οποίου συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Στην κατεύθυνση αυτή τόνισε την ανάγκη να αντιληφθεί η κυβέρνηση της Π.Γ.Δ.Μ ότι οι εθνικιστικές κορώνες και πρακτικές δεν συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος. Επεσήμανε, παράλληλα, ότι η διευθέτηση του ονόματος της γειτονικής χώρας πρέπει να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Η πολιτική κατάσταση στην χώρα μετά και από τα γεγονότα του 2012, δεν καταγράφεται με την δέουσα αυστηρότητα. Στην πραγματικότητα οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν να κάνουν σημαντικά βήματα προς τη δημοκρατία και προς την ομαλή λειτουργία του κράτους», είπε ακόμα ο κ. Χουντής.

«Όλα αυτά προκύπτουν από τις οικονομικές πολιτικές που ακολουθεί η χώρα, υπό τις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της προ-ενταξιακής διαδικασίας, γεγονός που θα οξύνει περαιτέρω τα κοινωνικά προβλήματα της ΠΓΔΜ», σχολίασε ακόμα.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας:

ενικος

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.