Έχω βγάλει πόρισμα


Γράφει η Στεφανία Λυγερού

Μείνε όταν πονάς, μείνε στον πόνο. Μην θες να τον αποφύγεις, αντίθετα να θες να τον βιώσεις, σε όλο του το βάθος, όσο πάει.

Έζησα μία παράλογη ζωή. Ενώ θα μπορούσα να είχα αποφύγει καθετί που δεν μου άρεσε και να είχα επιλέξει να ζω μόνο ότι μου αρέσει (επειδή μπορούσα -είχα όλα τα φόντα-, λόγω φύλου, εμφάνισης, ιδιοσυγκρασίας, οικονομικής κατάστασης), έκανα ακριβώς το αντίθετο. Η ψυχή μου διάλεγε πάντα, σε όλη μου τη ζωή, σαν μόνη επιλογή το πρόβλημα. Ήξερα δηλαδή ότι αν πάω κατά εκεί που με στέλνει θα υποφέρω και πήγαινα ντουγρού.

Σε κάποιες αδύναμες φάσεις μου συμφωνούσα με τους λοιπούς ότι δεν είναι λογικό να πέφτω με τα μούτρα στην ταλαιπωρία, σίγουρα έχω κάποιο πρόβλημα, κάτι δεν πάει καλά με μένα, ή δεν ξέρω την αξία μου (όπως έλεγαν κάποιοι) ή είμαι μαζοχίστρια (όπως έλεγαν κάποιοι άλλοι) ή έχω ψυχολογικά, κάποιο πρόβλημα που κουβαλώ από την κοιλιά της μάνας μου (όπως λέει η ίδια). Όταν δεν ήμουν αδύναμη όμως είχα εμπιστοσύνη, πίστευα απόλυτα ότι η ψυχή μου ξέρει καλύτερα. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Εκ του αποτελέσματος μπορούμε να κρίνουμε μία επιλογή ζωής, από το αποτέλεσμα που φέρνει σ’ αυτόν που την επέλεξε.

Σήμερα καρπώνομαι το αποτέλεσμα της παράλογης ζωής που επέλεξα. Έζησα συμπτυγμένη ζωή! Είμαι 40 χρόνων κι έχω πάθει/βιώσει/καταλάβει όσα ένας όχι παράλογος άνθρωπος θα πάθαινε/βίωνε/καταλάβαινε σε τρεις ζωές (και να τις θυμόταν κιόλας).

Τα «δεινά» είναι η διαδρομή για την Ιθάκη. Όσο παθαίνεις τόσο φτάνεις. Όταν θες κιόλας να τα περάσεις, τότε φτάνεις ακόμα πιο γρήγορα.

Η Ιθάκη είναι να γίνεις άριστος άνθρωπος. Η δύναμή σου να φτάσει την μέγιστη ανθρώπινη, η ψυχή σου τη μεγαλύτερη λαμπρότητα και καθαρότητα, οι πράξεις σου την τέλεια ανδρεία και τιμιότητα.

Αν γνωρίζει κάποιος έναν άλλον τρόπο να φτάσεις το άριστο, πολύ θα ήθελα να τον μάθω. Τον δικό μου τρόπο τον συστήνω ανεπιφύλακτα, επιβεβαιωμένος -έχει δοκιμαστεί σε πάνω από έναν. Μείνε εκεί όπου πονάς και να το θες.

Υ.Γ. Ο Οδυσσέας ήθελε φυσικά να επιστρέψει στην πατρίδα, να είναι με την γυναίκα του, τον γιο του, αλλά από την άλλη δεν ήθελε να τελειώσει γρήγορα η περιπέτεια.. Ο παιδεμός γι’ αυτόν ήταν πρόκληση, γύρευε να τον επωμιστεί, οικειοθελώς.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Έχω βγάλει πόρισμα

  1. Ὁ/ἡ Basilias γράφει:

    !!!!!!!!!!!!!
    Σε διαβάζω πάντα… μαζί σου…………….

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.