Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ


stournaras939sxhfioigΤο ενθαρρυντικό μήνυμα ότι η περίοδος της ανασφάλειας και της αστάθειας τελείωσε επιχείρησε να στείλει ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Εκτίμησε ότι η Ελλάδα παρά τις πληγές της είναι πλέον πολύ πιο ισχυρή και αξιόπιστη σε σχέση με πέρυσι ενώ μίλησε για «ιστορική υποχρέωση» της κυβέρνησης και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να θεμελιώσουν από κοινού ένα νέο οικονομικό μοντέλο, βασισμένο στην ανταγωνιστικότητα, στην εξωστρέφεια και στην υγιή επιχειρηματικότητα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας περιέγραψε την εικόνα μιας Ελλάδας που βελτιώνεται σε όλους τους τομείς καθώς έχει διανύσει περισσότερο από τα 2/3 της απόστασης όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και περισσότερο από τα 3/4 της απόστασης σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα.

Υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ότι αυξήθηκαν οι εξαγωγές, η βιομηχανική παραγωγή δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, οι κρατήσεις για τον τουρισμό βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο και τα διεθνή πρακτορεία αναφέρονται στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για έξοδο από την κρίση. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών δεν αποτελούν λόγους επανάπαυσης καθώς υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Έδωσε έμφαση σε δύο τομείς: την προσπάθεια βελτίωσης της ομαλής λειτουργίας του επιβαρυμένου ιδιωτικού τομέα και της ανασυγκρότησης της Δημόσιας Διοίκησης.

 

O Γιάννης Στουρνάρας χαρακτήρισε αυτονόητη υποχρέωση την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες ενώ εκτίμηε ότι η επίσπευση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων θα έχει τεράστια συνεισφορά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι σταδιακά το δημόσιο θα αρχίσει να υπηρετεί τον πολίτη και τον επιχειρηματία κάνοντας αναφορά στις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις του φορολογικού μηχανισμού. “Σταδιακά θα αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα του φορολογικού ελεγκτικού μηχανισμού, ενώ θα ελαχιστοποιήσουμε τα παράθυρα ευκαιρίες για παράνομες συναλλαγές των πολιτών με επίορκους δημόσιους λειτουργούς” είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ.Στουρνάρας επανέλαβε ότι στόχος είναι να εξεταστεί σταδιακά η αναθεώρηση ορισμένων φορολογικών συντελεστών, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες αγαθών ή των συντελεστών στις μεταβιβάσεις ακινήτων αλλά σημείωσε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μόνο εφόσον έχουν κοστολογηθεί επαρκώς και έχει εξασφαλίσει ότι δεν θα προκαλέσουν αρρυθμίες στην προσπάθεια της δημοσιονομικής ανεξαρτητοποίησης της χώρας.

enet.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.